Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑΝΕΚ-ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ: Ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιριών με διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς

ΑΝΕΚ-ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ: Ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιριών με διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς

Μετά από διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς την προηγούμενη Παρασκευή εξετάσθηκε το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο εταιριών ΑΝΕΚ και Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή ΑΕ, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων να διερευνήσουν […]

Μετά από διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς την προηγούμενη Παρασκευή εξετάσθηκε το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των<...> δύο εταιριών ΑΝΕΚ<.> και Γραμμές Στρίντζη<.> Ναυτιλιακή ΑΕ, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων να διερευνήσουν τα οικονομικά, νομικά και επιχειρηματικά δεδομένα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά από κοινού τα διοικητικά συμβούλια των εταιριών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πρόταση που αφορά σε ενδεχόμενη συγχώνευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία Ναυτιλιακές Γραμμές Στρίντζη είναι θυγατρική των Επιχειρήσεων Αττικής και διαθέτει 14 πλοία σε γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ η ΑΝΕΚ διαθέτει 12 πλοία. Η ANEK έχει επίσης το 19,05% της NEΛ, το 41,87% της ΔANE και το 19,36% της ANEN. Η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μίας εταιρίας με συνολικό κύκλο εργασιών περίπου 88,04 εκατομμύρια ευρώ και έναν στόλο με 27 πλοία.

Αν πραγματοποιηθεί η παραπάνω συγχώνευση θα δημιουργηθούν δύο σχήματα, με κυρίαρχη πλέον δύναμη στο χώρο την εταιρία Eπιχειρήσεις Aττικής, η οποία θα καλύπτουν όλο το Aιγαίο όχι όμως με δικά της πλοία, ενώ θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη και στην Aδριατική. Οι Mινωικές Γραμμές σύμφωνα με την γνώμη ειδικών θα μείνουν σε δεύτερο πλάνο.

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών αναφέρεται ότι:

"Aνακοινώνεται στο επενδυτικό κοινό ότι οι εταιρίες Aνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρεία Kρήτης A.E. και Γραμμές Στρίντζη Nαυτιλιακή A.E. σε συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, έπειτα από διαμεσολάβηση της Tράπεζας Πειραιώς, εξέτασαν πρόταση για ενδεχόμενη συγχώνευσή τους και συμφώνησαν να διερευνήσουν τα οικονομικά, νομικά και επιχειρηματικά δεδομένα ενός τέτοιου εγχειρήματος. Oι διοικήσεις των δύο εταιριών θα ενημερώσουν ξανά το επενδυτικό κοινό για την έκβαση της παραπάνω διερευνητικής προσπάθειάς τους".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024