Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜέσω Κρήτης επαναπατρίζονται χιλιάδες Κινέζοι που προέρχονται από τη Λιβύη
Ανοιγμα ξενοδοχείων σε Αμμουδάρα, Λινοπεράμματα Χερσονήσου και Μάλλια

Μέσω Κρήτης επαναπατρίζονται χιλιάδες Κινέζοι που προέρχονται από τη Λιβύη

Σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ήδη περίπου 4.500 Κινέζοι, 46 Έλληνες, αλλά και άλλοι 300 Βρετανοί, Γερμανοί, Ταϊλανδοί και Ιταλοί πολίτες που έφθασαν στο Ηράκλειο από […]

Σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ήδη περίπου 4.500 Κινέζοι, 46 Έλληνες, αλλά και άλλοι 300 Βρετανοί, Γερμανοί, Ταϊλανδοί και<...> Ιταλοί πολίτες που έφθασαν στο Ηράκλειο από τη Λιβύη με δύο πλοία. Το πρώτο πλοίο, το “Hellenic Spirit”, μετέφερε 1.973 Κινέζους, 53 Ευρωπαίους, ενώ μεταξύ των Ευρωπαίων είναι και Έλληνες. Ακόμη, 9 επιβάτες που μεταφέρθηκαν είναι από τρίτες χώρες (Συρία, Αλβανία, Ν. Αφρική, Λιβύη) ενώ το δεύτερο πλοίο το “Olympic Champion” μετέφερε 2.398 Κινέζους, 36 πολίτες της Σρι Λάνκα και 29 Ταϊλανδούς.

Οι Κινέζοι θα παραμείνουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, έως ότου οργανωθεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ολόκληρος ο μηχανισμός της Κρήτης, όπως η Πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται, ο Κινέζος πρέσβης και κινέζικη αντιπροσωπεία, οι οποίοι έχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τις αρμόδιες αρχές για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, άνοιξαν ξενοδοχεία στις περιοχές Αμμουδάρας, Λινοπεραμμάτων Χερσονήσου, Μαλλίων, προκειμένου να καταλύσουν εκεί οι Κινέζοι και να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία. Αντιπροσωπεία της κινεζικής πρεσβείας, που επισκέφθηκε χθες τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έμεινε απολύτως ικανοποιημένη.

Επίσης, η Minoan Lines γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της αναχώρησης του H/S/F “Knossos Palace” από το λιμάνι του Ηρακλείου χθες Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, με προορισμό λιμάνι της Λιβύης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων υπηκόων της Κίνας, τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, τροποποιήθηκαν ως προς την ώρα αναχώηρήσης τους. Η διοίκηση της εταιρείας ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024