Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕπεκτείνεται η ‘Bερνίκος Kόττερα Nαυτιλιακή’ στα ποντοπόρα πλοία

Επεκτείνεται η ‘Bερνίκος Kόττερα Nαυτιλιακή’ στα ποντοπόρα πλοία

Η εταιρία ‘Bερνίκος Kόττερα Nαυτιλιακή Α.Ε.’ υπέγραψε συμφωνία με την οικογένεια Γουρδομιχάλη για την αγορά και διαχείριση ποντοπόρων πλοίων με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου, τη σύναψη συνεργασιών και τη […]

Η εταιρία 'Bερνίκος<.> Kόττερα Nαυτιλιακή Α.Ε.' υπέγραψε συμφωνία με την οικογένεια Γουρδομιχάλη για την αγορά<...> και διαχείριση ποντοπόρων πλοίων με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου, τη σύναψη συνεργασιών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την εισαγωγή της νέας δραστηριότητας στο XAA.
Η 'Bερνίκος Kόττερα Nαυτιλιακή Α.Ε.' θα συμμετάσχει στη νέα δραστηριότητα είτε με την αγορά κατευθείαν μετοχών της εταιρίας πλοιοκτησίας των ποντοπόρων πλοίων είτε με τη δημιουργία σχετικής εταιρίας επενδύσεων ποντοπόρων πλοίων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νέος νόμος. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση εταιρίας με την επωνυμία Free Ships, την οποία θα διαχειρίζονται οι κ.κ. Γεώργιος Γουρδομιχάλης, Ιων Βαρουξάκης και Στάθης Γουρδομιχάλης.
Kύριοι άξονες της στρατηγικής της νέας εταιρίας είναι η εξειδίκευσή της σε ποντοπόρα πλοία χύδην ξηρού φορτίου τύπου handy και handymax 28.000 έως 45.000dwt ναυπήγησης 1983 και νεότερα.
Mέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, που υπέγραψαν εκ μέρους των δύο ομίλων οι κ.κ. N. Bερνίκος και Δ. Γουρδομιχάλης, χθες αποκτήθηκε το πλοίο M/V Atlas συνολικής αξίας 6,3 εκατ. δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή ΑΕ κ. Γεώργιος Βερνίκος η εταιρία μετατρέπεται σταδιακά σε εταιρία Συμμετοχών και σκοπεύει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στον χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας. "Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε ετοιμάσει, η αποδοτικότητα των κεφαλαίων που σκοπεύουμε να επενδύσουμε στην ποντοπόρο ναυτιλία προβλέπεται να έχει απόδοση στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών της τάξης του 25% ετησίως" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βερνίκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024