Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝα προχωρήσει ο λοξός αεροδιάδρομος ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης

Να προχωρήσει ο λοξός αεροδιάδρομος ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης

Την παρέμβαση του υφυπουργού Άμυνας Δημήτρη Αποστολάκη για να κατασκευαστεί, επιτέλους, ο λοξός διάδρομος, αλλά και να παραχωρηθεί η ΜΟΜΑ αλλά και η ΣΕΑΠ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο-σύγχρονο αεροδρόμιο […]

Την παρέμβαση του υφυπουργού Άμυνας Δημήτρη Αποστολάκη για να κατασκευαστεί, επιτέλους, ο λοξός διάδρομος<...>, αλλά και να παραχωρηθεί η ΜΟΜΑ αλλά και η ΣΕΑΠ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο-σύγχρονο αεροδρόμιο για πτήσεις τσάρτερ, ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας 'Πατρίς'.
Στην ανοικτή επιστολή του προς τον υφυπουργό ο Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:
"Απευθυνόμαστε σε σας, σαν ύστατη λύση, προκειμένου να μπουν οι βάσεις εξυγίανσης – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – για μία βαριά αρρωστημένη κατάσταση, που αφορά στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Η πύλη εισόδου / εξόδου του νησιού μας, του μεγαλύτερου σε αριθμό τσάρτερ στην χώρα, δεν δύναται πια να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες της σημερινής εποχής, πόσο μάλλον του Μέλλοντος. Οι Τουριστικοί Οργανισμοί του εξωτερικού δεν ανέχονται άλλο την κατάσταση αυτή, οι ανταγωνιστές καραδοκούν και ο Τουρισμός του νησιού μας κινδυνεύει άμεσα.
Εσείς σαν Υφυπουργός Άμυνας, μπορείτε να δώσετε μακρόπνοη λύση στο μέγιστο αυτό πρόβλημα, αφενός με την απεμπλοκή του λοξού διαδρόμου, στην χρήση του από την Πολεμική Αεροπορία, που μειώνει το πλάτος του αλλά και το κόστος κατασκευής κοντά στο ήμισυ. Κατ' αυτό τον τρόπο υπάρχουν ελπίδες κατασκευής του, αλλά και συντόμευση του χρόνου ολοκλήρωσης, του πολύπαθου αυτού έργου.
Αφετέρου με την παραχώρηση της ΜΟΜΑ αλλά και της ΣΕΑΠ, που θα δημιουργήσει αρκετούς χώρους για την κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου αεροδρομίου για την εξυπηρέτηση μόνο των πτήσεων τσάρτερ Απρίλιο- Οκτώβριο (Μην ξεχνάτε ότι το Νέο Αεροδρόμιο του Μονάχου ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα ΕΤΟΣ…).
Ελπίζουμε να συνδέσετε το όνομά σας, και την παρουσία σας στην κυβέρνηση αυτή, σαν μοναδικού εκπροσώπου της πόλης και του Νομού μας, με την κατασκευή των δύο αυτών έργων ΖΩΗΣ για τους Ηρακλειώτες, αλλά και για τον Τουρισμό της Κρήτης".

Για μας, είπε ο κ. Μανόλης Παπακαλιάτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου, αυτή είναι μια εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη λύση.
Το αεροδρόμιο, αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Οι χώροι είναι μικροί, οι τουρίστες συνωστίζονται, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή αποσκευών στο τσεκάρισμα κ.λπ. Ο Τουρισμός στο νησί μας κινδυνεύει άμεσα, αν δεν δοθούν οριστικές λύσεις υπογράμμισε ο ίδιος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024