Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓια τη μέση γερμανική οικογένεια με παιδιά η Ελλάδα είναι σχετικά ακριβή
Συνέντευξη του Μ. Καραβά (Attika Reisen) στην Ελευθεροτυπία

Για τη μέση γερμανική οικογένεια με παιδιά η Ελλάδα είναι σχετικά ακριβή

Ο Μιχάλης Καραβάς, ιδιοκτήτης του Attika Reisen, του ελληνικών συμφερόντων tour operator που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, μιλώντας στην “Οικονομία” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” δίνει μερικά ενδιαφέροντα -αν και δυσοίωνα- στοιχεία σενάρια […]

Ο Μιχάλης Καραβάς, ιδιοκτήτης του Attika Reisen, του ελληνικών συμφερόντων tour operator<...> που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, μιλώντας στην “Οικονομία” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” δίνει μερικά ενδιαφέροντα -αν και δυσοίωνα- στοιχεία σενάρια για τη φετινή τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

“Η πτώση του εξερχόμενου τουρισμού από τη Γερμανία αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη. Κάθε χρόνο διεξάγεται εδώ μια έρευνα μεταξύ αυτών που κάνουν διακοπές. Τα τελευταία χρόνια μόλις το 13% δήλωνε ότι δεν θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό, τελικά μάλιστα μόνο το 1/3 από αυτούς ταξίδευε στο εξωτερικό. Φέτος όμως αυτοί που δήλωσαν ότι δε θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό τριπλασιάστηκαν, φτάνουν το 34,8%.

Για τη μέση γερμανική οικογένεια με παιδιά η Ελλάδα είναι σχετικά ακριβή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος αερομεταφοράς. Το 75% των τουριστών κατευθύνονται προς τα ελληνικά νησιά για τα οποία οι πτήσεις είναι πανάκριβες. Υπολογίστε ότι κάθε Γερμανός που ταξιδεύει στην Ελλάδα πληρώνει πάνω από 300 ευρώ μόνο για το αεροπορικό εισιτήριο. Την ίδια στιγμή, με λιγότερα από 300 ευρώ το άτομο βρίσκει πακέτα διακοπών μιας εβδομάδας στην Τουρκία ή την Αίγυπτο”, δηλώνει.

“Οι Γερμανοί που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα δεν ανήκουν στην εργατική τάξη ή τους χαμηλόμισθους, όπως συμβαίνει με την πελατεία που προσελκύουν σε μεγάλο βαθμό η Τουρκία και η Αίγυπτος. Στην χώρα μας κάνουν διακοπές Γερμανοί που ανήκουν στη μεσαία τάξη: γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι με καλό μισθό, συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 1.500 ευρώ τον μήνα. Το 55-65% της συγκεκριμένης πελατείας που προσελκύει η Ελλάδα κλείνει τις διακοπές της μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι ξενοδόχοι πίεσαν και η κυβέρνηση αποδέχθηκε να επιδοτηθούν έμμεσα οι tour operators πληρώνοντάς τους μέρος από την προβολή που κάνουν για τη χώρα μας. Κατά μια άλλη άποψη, όμως, οι ξένοι tour operators βάζουν στην τσέπη τους ένα απρόσμενο γι` αυτούς δώρο, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο ρόλος των tour operators δεν είναι όσο σημαντικός φαντάζονται πολλοί στην Ελλάδα. Αυτό που κάνουν είναι να τυποποιούν το όνειρο των διακοπών του καθενός και να του το προσφέρουν σε μια συγκεκριμένη τιμή. Στη συνέχεια, το “προϊόν” μοιράζεται σε 15.000 γραφεία ταξιδίων στη Γερμανία, απ` όπου “ψωνίζει” ο κόσμος. Οι tour operators, μάλιστα, δεν έχουν πρακτικά καμία δυνατότητα να στρέψουν τους ταξιδιώτες στη μια ή την άλλη χώρα, αφού οι κρατήσεις γίνονται μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων τα οποία χρησιμοποιούν τα ταξιδιωτικά γραφεία”, καταλήγει ο κ. Καραβάς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024