Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τουρίστες από την Ανατολική Ευρώπη

Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τουρίστες από την Ανατολική Ευρώπη

Την τάση αύξησης του τουρισμού από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προς την Ελλάδα, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel- ο γενικός διευθυντής του ομίλου Goldair, κ. Αλέκος Μπαλτάς. […]

Την τάση αύξησης του τουρισμού από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προς την Ελλάδα, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή<...> Business & Travel- ο γενικός διευθυντής του ομίλου Goldair, κ. Αλέκος Μπαλτάς.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι χώρες αυτές αυξάνουν σταδιακά την οικονομική τους δύναμη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αγοραστική δύναμη για ταξίδια των κατοίκων τους. Όπως σημειώνει η Ελλάδα και ο πολιτισμός της αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τις αγορές των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Συνακόλουθα, οι εκ του πρώην ανατολικού μπλοκ τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας είναι άνθρώποι με μεγαλύτερο πλέον εισόδημα, το οποίο είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν, αλλά και με σαφώς υψηλότερες απαιτήσεις στο επίπεδο της διαμονής τις οποίες τα ελληνικά ξενοδοχεία καλούνται να ικανοποιήσουν. Οι μεταβολές αυτές αντικατοπτρίζονται σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Goldair, στο γεγονός ότι η ζήτηση όσον αφορά στα καταλύματα δεν εστιάζεται πλέον στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχεία, αλλά σε ξενοδοχειακές μονάδες Α΄ κατηγορίας. Προσέθεσε δε, ότι η κίνηση των τουριστών από την Ανατολική Ευρώπη δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη καθ`όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Μπαλτάς συμπλήρωσε -μιλώντας στο GBC- ότι χώρες όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία είχαν μακροχρόνιους δεσμούς με την Ελλάδα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε προορισμό για τις χώρες αυτές. Εντοπίζει ωστόσο σημαντική αδυναμία στη διαφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, χαρακτηρίζοντάς την σχεδόν ανύπαρκτη, ειδικότερα την τρέχουσα περίοδο, που οι χώρες αυτές παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, εν όψει της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο. Γενικότερα, ο γενικός διευθυντής της Goldair εξέφρασε την δυσαρέσκειά του στον Χάρη Ντιγριντάκη για την υποτονική προβολή της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος δηλώνοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για κάτι καλύτερο.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στο φαινόμενο της λειτουργίας περίπου 800 παράνομων τουριστικών πρακτορείων, τα οποία δεν διαθέτουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ. Τόνισε ότι τα πρακτορεία αυτά δυσφημούν τον κλάδο και κατέληξε επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία, η οποία δεν έχει μεριμνήσει ώστε να ενημερώσει τους καταναλωτές για το τι πρέπει να προσέχουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024