Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ νέα απευθείας πτήση της FedEx Express αυξάνει τη σύνδεση της Ελλάδας με όλο τον κόσμο

Η νέα απευθείας πτήση της FedEx Express αυξάνει τη σύνδεση της Ελλάδας με όλο τον κόσμο

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η παρουσίαση της νέας, απευθείας πτήσης της FedEx Express προς την Ελλάδα και του αεροσκάφους τύπου Airbus A310-200 Freighter που θα πραγματοποιεί […]

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η παρουσίαση της νέας, απευθείας πτήσης της<...> FedEx Express προς την Ελλάδα και του αεροσκάφους τύπου Airbus A310-200 Freighter που θα πραγματοποιεί την εν λόγω πτήση.

Με την κίνηση αυτή, η FedEx Express επιβεβαιώνει την δέσμευσή της για μεγαλύτερη ενδυνάμωση των διηπειρωτικών υπηρεσιών της στην Ευρώπη. Οι αυξητικοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, η ανερχόμενη θέση της στην παγκόσμια αγορά και η συνεχής προσπάθεια της FedEx Express για μείωση των χρόνων αποστολής αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες επιλογής της Ελλάδας ως σταθμό εξυπηρέτησης των πελατών της FedEx Express από την Ασία, τις ΗΠΑ και πολλά μέρη της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, βάση των προβλέψεων, παρουσιάζει ένα σημαντικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της τάξης του 2,5% έως 4,3% μέχρι το 2007. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρία προβλέψεων, Global Insight, το 2004 οι εισαγωγές που θα γίνουν στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο, προβλέπεται να αυξηθούν κατά 23% ενώ η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προβλέπεται να ξεπεράσει το 22%. Μέρος αυτής της ανάπτυξης οφείλεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φέτος επιστρέφουν πάλι στην Ελλάδα, η διοργάνωση των οποίων προβλέπεται ότι θα αποφέρει σημαντική αύξηση στο εμπόριο και στις συναλλαγές.

“Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε συστήματα μεταφορών και logistics για τη σύνδεση της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα, όταν το 45% της εισερχόμενης κίνησης στην Ελλάδα προέρχεται από τις Ευρωπαϊκές χώρες, περίπου το 30% προέρχεται από τις ΗΠΑ και το 20% από την Ασία, καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται να κινούμαστε ταχύτατα και να βελτιώνουμε τους χρόνους αποστολής για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και να επωφελούνται οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο κ. Alain Chaille, Vice President Operations της FedEx Νότιας Ευρώπης.

Από τις 2 Μαρτίου 2004, το αεροσκάφος της FedEx Express θα εκτελεί 6 δρομολόγια εβδομαδιαίως από και προς την Αθήνα.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το αεροσκάφος τύπου Airbus A310 200 Freighter το οποίο έχει δυνατότητα φόρτωσης και μεταφοράς φορτίου συνολικού βάρους 37.200 κιλών. Τα δρομολόγια του Airbus θα εκτελούνται καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή και Σάββατο, και θα μειώσουν το χρόνο παράδοσης των αποστολών από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα κατά μία ολόκληρη ημέρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024