Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξημένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών το Σεπτέμβριο

Αυξημένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών το Σεπτέμβριο

Τη μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην καθιέρωση και `μακροημέρευση` του τουριστικού προϊόντος της Αττικής καταδεικνύει η κίνηση των ξενοδοχείων της Αττικής τον μήνα Σεπτέμβριο

Τη μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην καθιέρωση και `μακροημέρευση` του τουριστικού προϊόντος της Αττικής<...>καταδεικνύει η κίνηση των ξενοδοχείων της Αττικής τον μήνα Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, παρατηρείται μια αύξησης κίνησης σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων. Η μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, σημειώθηκε στα ξενοδοχεία Γ` Κατηγορίας (+26,90%) και ακολούθησαν τα ξενοδοχεία Πολυτελείας (+19,80%), τα ξενοδοχεία Α` Κατηγορίας (+10,79) και Β` Κατηγορίας (+11,01%).

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία για το μήνα Σεπτέμβριο είναι τα ακόλουθα:


  • Κατηγορία Π: 55,35% το 2004, 66,31% το 2005

  • Κατηγορία Α: 59,34% το 2004, 65,74% το 2005
  • Κατηγορία Β: 64,46% το 2004, 71,56% το 2005
  • Κατηγορία Γ: 49,30% το 2004, 62,56% το 2005


Συνεχίζοντας την ανακοίνωση της η Ένωση επανέρχεται ακόμη μια φορά στο θέμα του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η εμμονή και επιμονή μας στην ανάγκη δημιουργίας του συνεδριακού κέντρου, δεν έχει να κάνει μόνο με την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, αλλά συγχρόνως και με την προσπάθεια για την καθιέρωση της Αττικής ως `branded` συνεδριακού προορισμού. Όπως υπογραμμίζει “δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε Συνεδριακό προορισμό, ο οποίος όμως παράλληλα δε διαθέτει ένα σημαντικό συνεδριακό κέντρο”.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΞΑ, αναφέρονται μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Η πρόταση της πολιτείας να αναλάβουν οι τουριστικοί φορείς την υλοποίηση της επένδυσης και λειτουργίας του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου, δεν ήταν συμβατή με την προοπτική, το όραμα και την άποψη που έχουμε για το επίπεδο της λειτουργίας και των παροχών που θα μπορούσε να προσφέρει το υπό δημιουργία συνεδριακό. Η δημιουργία ενός συνεδριακού κέντρου, επιπέδου χαμηλότερου από 5*, θα είναι σε αναντιστοιχία με το επίπεδο των ξενοδοχείων και των λοιπών υποδομών που διαθέτουμε στην Αττική.

Παράλληλα, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει καταγραφεί η επιτυχία ανάλογου εγχειρήματος, δηλαδή της λειτουργίας ενός συνεδριακού κέντρου με κυρίους του έργου, τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των διαφόρων τουριστικών φορέων. Στην περίπτωση Μητροπολιτικών Συνεδριακών κέντρων άλλων προορισμών, η ανάπτυξή τους είναι αρμοδιότητα και αντικείμενο των τοπικών μητροπολιτικών δήμων και λοιπών αυτοδιοικητικών αρχών ή ανεξαρτήτων επενδυτών, σε κάθε δε περίπτωση, με τη συνδρομή εξειδικευμένων στην λειτουργία συνεδριακών κέντρων εταιριών, οι οποίες και διαθέτουν την απαραίτητη διεθνή εμπειρία, ενώ παράλληλα μέσα από αυτή τη δραστηριοποίησή τους θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του κέντρου, καθώς και την προσβασιμότητα στα διάφορα κέντρα αποφάσεων της συγκεκριμένης αγοράς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024