Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤις βομβιστικές επιθέσεις στο Αμμάν καταδικάζει ο ΠΟΤ

Τις βομβιστικές επιθέσεις στο Αμμάν καταδικάζει ο ΠΟΤ

Σοκαρισμένος από τις προχτεσινές βομβιστικές επιθέσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας δηλώνει με ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού – World Tourism Organization (WTO), μέσω της οποίας καταδικάζει και τις επιθέσεις στα τρία μεγαλύτερα ξενοδοχεία..

Σοκαρισμένος από τις προχτεσινές βομβιστικές επιθέσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας δηλώνει με ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού<...>– World Tourism Organization (WTO), μέσω της οποίας καταδικάζει και τις επιθέσεις στα τρία μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του WTO, κ. Francesco Frangialli, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού της Ιορδανίας, Dr. Alia Hatough-Bouran, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: “Σοκαριστήκαμε και λυπηθήκαμε τρομερά στο άκουσμα των νέων για τις επιθέσεις και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην Κυβέρνηση της Ιορδανίας”. Ενώ, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί στον Υπουργό ότι “θα λάβει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί και κάθε είδους υποστήριξη από τον Οργανισμό για να ξεπεραστεί η τραγωδία αυτή”.

Από την άλλη, ο αντιπρόσωπος του WTO για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, κ. Amr Abdel-Ghaffar, σε δηλώσεις του έδωσε έμφαση στις αντοχές, που έχει επιδείξει πολλές φορές ο τουρισμός σε ανάλογα περιστατικά, ενώ φάνηκε πεπεισμένος για την ικανότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Ιορδανίας να ξεπεράσει γρήγορα το συμβάν.

Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό της Ιορδανίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο WTO, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2005 παρατηρήθηκε αύξηση, της τάξης του 9%, σε σχέση με τη περσινή αντίστοιχη χρονική περίοδο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος στην Ιορδανία από άποψη απασχόλησης, ενώ η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρας αγγίζει το 10%, περίπου δηλαδή 803 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024