Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕνσωμάτωση της διεθνούς σύμβασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο εθνικό δίκαιο
Βουλή

Ενσωμάτωση της διεθνούς σύμβασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο εθνικό δίκαιο

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Τα βασικά σημεία των τροποποιήσεων αφορούν:

  • στον προσδιορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ως διεθνούς οργανισμού διακυβερνητικού χαρακτήρα, σε ειδικευμένο οργανισμό για τον τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών.
  • την έγκριση της τελευταίας παραγράφου των Κανόνων Χρηματοδότησης σχετικά με την αποτίμηση των συνεισφορών των Συνεργαζόμενων Μελών, βάσει των περιορισμένων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν στο πλαίσιο του Οργανισμού.
  • τον προσδιορισμό της διαδικασίας ορισμού του Γενικού Γραμματέα, της διάρκειας της θητείας του και της δυνατότητα άπαξ ανανέωσής της.
  • την υιοθέτηση εισαγωγής και της κινεζικής γλώσσας ως μία από τις επίσημες γλώσσες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Με τη συγκεκριμένη κύρωση, εφαρμόζεται η τάση της διεθνούς πρακτικής για την ενσωμάτωση διεθνών συμβάσεων στο εθνικό δίκαιο.

Η επικαιροποίηση του πλαισίου που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας το 1972 συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας μας και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των στόχων μας στον τομέα του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024