Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜόσχα: Η πιο ακριβή πόλη του κόσμου

Μόσχα: Η πιο ακριβή πόλη του κόσμου

Η Μόσχα είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικούMercer HR. Η ρωσική πρωτεύουσα κατάφερε φέτος να περάσει στην πρώτη θέση […]

Η Μόσχα είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού<...>Mercer HR. Η ρωσική πρωτεύουσα κατάφερε φέτος να περάσει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της τη Σεούλ, το Τόκιο -το οποίο κατείχε πέρυσι την πρώτη θέση- το Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο, που ακολουθούν στη φετινή κατάταξη ως οι πόλεις με το ακριβότερο κόστος ζωής για τους ξένους που εργάζονται σε αυτές. Στη σχετική έρευνα, η Αθήνα στην 59η θέση ανάμεσα σε 144 πόλεις.

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν από πέρυσι στην κατάταξη των ακριβότερων πόλεων στον κόσμο οφείλονται ως επί το πλείστον στη διακύμανση των ισοτιμιών και ιδιαίτερα στην ανατίμησης του δολαρίου έναντι πολλών άλλων νομισμάτων.
Κατά συνέπεια το Λονδίνο και το Τόκιο έπεσαν κατά δύο θέσεις από την περυσινή τους κατάταξη, μετά την πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας και του γεν έναντι του δολαρίου.

`Ανοδο στην κατάταξη αυτή σημείωσαν εξάλλου οι πόλεις χωρών που επωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, όπως το Λάγος, το Όσλο ή το Ντουμπάι.

Οι 20 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο είναι, σύμφωνα με την έρευνα της Mercer, κατά σειρά οι: Μόσχα, Σεούλ, Τόκιο, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Οζάκα, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Ζυρίχη, Όσλο, Νέα Υόρκη, Αγία Πετρούπολη, Μιλάνο, Πεκίνο, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Σιγκαπούρη, Δουβλίνο, Σίδνεϊ, Σαγκάη, ενώ η πιο φθηνή από τις 144 πόλεις που εξετάστηκαν είναι η Ασουνθιόν, πρωτεύουσα της Παραγουάης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024