Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε φορέα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται το ΙΤΕΠ

Σε φορέα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται το ΙΤΕΠ

“Η μετεξέλιξη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) σε φορέα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου υπό την σκέπη και τη συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, ώστε να αποτελέσει, με βάση άλλα ευρωπαϊκά πρότυπα, το πλέον αξιόπιστο πολιτειακό φορέα ανάλυσης, μελετών και προβλέψεων του τουριστικού τομέα…

“Η μετεξέλιξη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) σε φορέα Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου<...>υπό την σκέπη και τη συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, ώστε να αποτελέσει, με βάση άλλα ευρωπαϊκά πρότυπα, το πλέον αξιόπιστο πολιτειακό φορέα ανάλυσης, μελετών και προβλέψεων του τουριστικού τομέα δρομολογείται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης”, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός “το υπό διαμόρφωση Ινστιτούτο θα στελεχώνεται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από το Δημόσιο δημιουργώντας, στο πλαίσιο της επανίδρυσης του κράτους ένα μοντέλο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού φορέα.

“Επεξεργαζόμαστε” πρόσθεσε “τη δυνατότητα, όπως το Ινστιτούτο αυτό, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε στατιστικές, οι οποίες στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες για τον τουρισμό και όπως γνωρίζετε, στις στατιστικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του τουρισμού υπάρχει μόνιμη αναφορά, ότι η Ελλάδα είτε δεν παρέχει αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, ή δεν παρέχει καθόλου στοιχεία. Η αξιοπιστία για μας, το έχουμε πει από την πρώτη κιόλας στιγμή, είναι προϋπόθεση και όρος για την επιτυχία της στρατηγικής επί αυτού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024