Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΘετική εξέλιξη από τη Βρετανική τουριστική αγορά

Θετική εξέλιξη από τη Βρετανική τουριστική αγορά

Δεν υπήρξαν απώλειες για την Ελλάδα φέτος από τη βρετανική τουριστική αγορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, όπου σημειώθηκαν μειώσεις στις αφίξεις Βρετανών από 3% […]

Δεν υπήρξαν απώλειες για την Ελλάδα φέτος από τη βρετανική τουριστική αγορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες<...>, όπου σημειώθηκαν μειώσεις στις αφίξεις Βρετανών από 3% έως 18%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, που βασίζεται στα στοιχεία της εταιρίας Nielsen που αφορούν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2002 και με βάση δείγμα που αντιπροσωπεύει το 94% του συνόλου της αγοράς εξερχόμενου τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρας μας παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα από την Βρετανική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά διαπιστώνεται ότι, ενώ το σύνολο της εξερχόμενης κίνησης από τη Βρετανία στο φετινό εννεάμηνο εμφανίζει μεταβολή -6%, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, η κίνηση προς την Ελλάδα εμφανίζει μηδενική μεταβολή. Η μεταβολή για την Ισπανία είναι -5%, την Πορτογαλία -4%, την Κύπρο -17%, την Τουρκία -5%, την Τυνησία -18% και την Μάλτα -3%. Μειώσεις υπήρξαν και προς άλλους προορισμούς και χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό μείωσης που σημειώθηκε προς τη Φλώριδα (-30%).

Το Γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου προβλέπει ότι όχι μόνο απώλειες δεν θα υπάρξουν τελικά φέτος για την Ελλάδα αλλά και πως η τουριστική χρονιά 2002 θα κλείσει με άνοδο αφίξεων 0,3% έως 0,5% με ενδεχόμενο έτσι το σύνολο των αφίξεων Βρετανών τουριστών να υπερβεί τα 3 εκατομμύρια.

Σημειωτέον ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αφενός, γιατί αποδεικνύεται ότι σε μια χρονιά κρίσης, όπως το 2002, η Ελλάδα έχει καλύτερη πορεία από τους ανταγωνιστές της και αφετέρου, γιατί η βρετανική αγορά είναι η πρώτη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό με συμμετοχή στο σύνολο των ετήσιων αφίξεων άνω του 20%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024