Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤουρκικά δημοσιεύματα σχετικά με την βίζα των Τούρκων τουριστών

Τουρκικά δημοσιεύματα σχετικά με την βίζα των Τούρκων τουριστών

Ο τουρκικός τουριστικός τύπος αναφέρθηκε εκτεταμένα στην αίτηση που υπέβαλε η Ελλάδα ζητώντας να χορηγηθεί άδεια επίσκεψης της χώρας μας και συγκεκριμένα ορισμένων νησιών τούρκων τουριστών επιβατών κρουαζιερόπλοιων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα […]

Ο τουρκικός τουριστικός τύπος αναφέρθηκε εκτεταμένα στην αίτηση που υπέβαλε η Ελλάδα ζητώντας να χορηγηθεί άδεια επίσκεψης της χώρας μας και συγκεκριμένα<...> ορισμένων νησιών τούρκων τουριστών επιβατών κρουαζιερόπλοιων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουριστικού τουρκικού τύπου, και της εφημερίδας Turizm Gazetesi, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την αίτηση για την βίζα των Τούρκων με αντίδραση της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Οι δύο παραπάνω χώρες ζήτησαν εγγυήσεις ότι οι Τούρκοι τουρίστες δεν θα μεταναστεύσουν στην Γαλλία και την Ιταλία, και με δεδομένα τα προβλήματα ασφάλειας που θα υπάρξουν, απέρριψαν την αίτηση. Ο δεύτερος λόγος της απόρριψης ήταν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν ενάντια στην συνθήκη Σένγκεν.

Υπάρχει όμως περίπτωση να εξετασθεί το θέμα μιας 'γρήγορης' βίζας όπως ανήγγειλε ο υπουργός εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, μετά από επιτόπου αυτοψία στα πέντε ελληνικά νησιά που θα προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια με τους Τούρκους τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024