Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΜε υπουργική απόφαση η σύνθεση των πληρωμάτων στα κρουαζιερόπλοια
Κρουαζιέρα

Με υπουργική απόφαση η σύνθεση των πληρωμάτων στα κρουαζιερόπλοια

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θα καθορίζει την οργανική σύνθεση στα κρουαζιερόπλοια, για πλόες άνω των 30 ναυτικών μιλίων και συνολική διάρκεια μικρότερη του 24ωρου.

Τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να καθορίζει την οργανική σύνθεση στα κρουαζιερόπλοια, για πλόες άνω των 30 ναυτικών μιλίων και συνολική διάρκεια μικρότερη του 24ωρου, κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ίδια τροπολογία, παραπέμπει σε κοινή υπουργική απόφαση τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τις αεροδιακομιδές ασθενών από την Πολεμική Αεροπορία, όπως επίσης και τον καθορισμό τυχόν δικαιωμάτων από αμοιβές και αποζημιώσεις υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν τα φορτία και τις φορτοεκφορτώσεις στους λιμένες.

Συγκεκριμένα η τροπολογία:

  • παρέχει τη δυνατότητα κατ’εξαίρεση καθορισμού της οργανικής σύνθεσης του προσωπικού των πλοίων διά υπουργικών αποφάσεων. Ρυθμίζει ενιαία και ομοιόμορφα την στελέχωση των επιβατηγών πλοίων που εκτελούν πλόες αναψυχής και περιήγησης άνω των 30 ναυτικών μιλίων από τον λιμένα αφετηρίας έως τον λιμένα προορισμού και συνολικής διάρκειας μικρότερης του 24ωρου.
  • ρυθμίζει θέματα που αφορούν την δραστηριοποίηση των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας στην έρευνα και διάσωση και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
  • καταργεί την υποχρέωση έκδοσης από τις λιμενικές αρχές αδειών αστυνομικής φύσεως σε περιπτώσεις εκτέλεσης έργων και εργασιών για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες πραγματοποίησης.
  • δίνεται η δυνατότητα κάλυψης θέσεων Προϊσταμένων οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων και Τμημάτων) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων από υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ του Κλάδου Διοιητικού/Οικονομικού.
  • με αποφάσεις των Υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας θα καθορίζονται δικαιώματα, αμοιβές και αποζημιώσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα φορτία κατά τις φορτοεκφορτώσεις στα λιμάνια.
  • νομιμοποιείται το σύνολο των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Χίου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024