Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΜποϋκοτάζ της Ελλάδας ζητά η Daily Mail προτρέποντας τους Βρετανούς να μην την επισκεφθούν

Μποϋκοτάζ της Ελλάδας ζητά η Daily Mail προτρέποντας τους Βρετανούς να μην την επισκεφθούν

Με μποϋκοτάζ των ελληνικών προϊόντων και της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού απειλεί η εφημερίδα Daily Mail για την υπόθεση των 12 Βρετανών και 2 Ολλανδών τουριστών που είναι ύποπτοι για […]

Με μποϋκοτάζ των ελληνικών προϊόντων και της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού απειλεί η εφημερίδα Daily Mail για την υπόθεση των 12 Βρετανών<...> και 2 Ολλανδών τουριστών που είναι ύποπτοι για άσκηση κατασκοπίας από τις ελληνικές Αρχές. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πηχαίους τίτλους στο πρωτοσέλιδο "Η κόλασή μας σε ελληνική φυλακή" αναφερόμενη στις συνθήκες κράτησης των Βρετανών.

Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφίες πολλών αντιπροσωπευτικών ελληνικών προϊόντων (πχ. λάδι, κρασιά, φέτα, κομπόστες, γιαούρτι κλπ) παροτρύνοντας τους αναγνώστες της να… μποϋκατάρουν τα προϊόντα. Κάνει δε λόγο για τα "μειονεκτήματα" της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού και προτρέπει στην ουσία τους Βρετανούς να μην την επισκεφθούν. Τέλος, η Daily Mail δημοσιεύει "κουπόνι απαίτησης απελευθέρωσης" των δώδεκα Βρετανών που απευθύνεται στον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Λονδίνο και προτρέπει τους αναγνώστες της να το χρησιμοποιήσουν.

Όμως η υπόθεση αυτή έχει πάρει άλλη τροπή καθώς μία άλλη βρετανική εφημερίδα, η "Observer", με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι ο Πόλ Κόπεν, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου που οργάνωσε την επίσκεψη των παρατηρητών αεροπλάνων στην Ελλάδα είχε επισκεφθεί την Τουρκία τον περασμένο Μάιο προσκεκλημένος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και συναντήθηκε με Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές διερευνούν τώρα τις σχέσεις του Κόπεν, με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας και αν παρείχε σε αυτές πληροφορίες σχετικά με τις ελληνικές αεροπορικές βάσεις. Ο Κόπεν είχε επισκεφθεί την Τουρκία ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος και το πρακτορείο του είχε οργανώσει, κατά το παρελθόν, παρόμοια ταξίδια παρατηρητών αεροπλάνων στην Πολωνία και στις ΗΠΑ. Το δημοσίευμα υπογράφουν η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ και ο συντάκτης της στο Λονδίνο, Μάρτιν Μπράιτ.

Ο εργατικός ευρωβουλευτής, Ρίτσαρντ Χόουιτ, δήλωσε στην εφημερίδα "Observer" ότι η νέα αυτή πληροφορία είναι "ατυχής", αλλά δεν αποδεικνύει ότι ο Κόπεν είναι ένοχος κατασκοπείας και ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να θέσουν τέλος στην υπόθεση.

Το σχετικό άρθρο της Observer: Turkish link to jailed UK plane-spotter

Ενδεικτικά σχετικά άρθρα:

BBC – 20 Νοεμβρίου: Plane-spotters face fresh charges

BBC – 23 Νοεμβρίου: Blair intervenes in plane-spotter case

Τelegraph – 29 Νοεμβρίου: Trust the Greeks to jail the wrong terrorists

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024