Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνήσυχες οι εταιρίες-μέλη της IACA για την κατάσταση στην Κύπρο
International Air Carrier Association

Ανήσυχες οι εταιρίες-μέλη της IACA για την κατάσταση στην Κύπρο

Πιέσεις στην Κυπριακή Κυβέρνηση να προχωρήσει σε βελτιώσεις των αεροπορικών της υπηρεσιών προς όφελος του εισερχόμενου τουρισμού της χώρας, άσκησαν οι αεροπορικές εταιρίες – μέλη της IACA (International Air CarrierAssociation), […]

Πιέσεις στην Κυπριακή Κυβέρνηση να προχωρήσει σε βελτιώσεις των αεροπορικών της υπηρεσιών προς όφελος του εισερχόμενου τουρισμού της χώρας, άσκησαν οι αεροπορικές εταιρίες – μέλη της IACA (International Air Carrier<...>Association), σε πρόσφατη συνάντηση τους με Κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Η IACA, που δραστηριοποιείται με 38 αεροπορικές εταιρίες στη βιομηχανία αναψυχής και κατέχει μερίδιο 30% στην αεροπορική αγορά της Κύπρου (50% στο αεροδρόμιο της Πάφου), εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις αυξημένες χρεώσεις αεροδρομίων της Κύπρου, τα κόστη υποδομών, αλλά και την έλλειψη υποστήριξης του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο.

Ενόψει της μειωμένης κίνησης εισερχόμενου τουρισμού, κυρίως μάλιστα από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εκπρόσωποι της IACA συζήτησαν με τους Κύπριους Κυβερνητικούς εκπροσώπους, τα ακόλουθα θέματα:

  • Τις υπέρογκες αυξήσεις, ύψους έως και 77%, στις χρεώσεις αεροδρόμιων Λάρνακας και Πάφου την τελευταία χρονιά, που διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων είναι η Hermes.
  • Τις συνέπειες αύξησης των παραπάνω χρεώσεων, που έχουν καταστήσει τα αεροδρόμια της Κύπρου ακριβότερα έως και 150%, σε σχέση με τα άλλα ανταγωνιστικά αεροδρόμια της Μεσογείου.
  • Την παραχώρηση τελών στην Hermes, επιτρέποντας στην Κυβέρνηση να λαμβάνει το 33% των εσόδων από τις αεροπορικές εταιρίες, χωρίς ουδεμία δέσμευση για επένδυση των εσόδων αυτών σε έργα υποδομής των αεροδρομίων.
  • Την αδυναμία εξυπηρέτησης εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων από τα Κυπριακά αεροδρόμια κατά τις περιόδους αυξημένης κίνησης.
  • Την πιθανή εισαγωγή επίναυλου καυσίμων.
  • Την πιθανή αναζήτηση `outsourcing` ασφάλειας και τα σχετικά κόστη στο μέλλον.


Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Υπηρεσιών Εδάφους της IACA, κ. Luc Geens, “όλα αυτά τα επιπρόσθετα κόστη ασκούν μεγάλες πιέσεις στις αεροπορικές εταιρίες, που εκτελούν πτήσεις στην Κύπρο. Λαμβάνοντας υπόψιν το ισχυρό ευρώ, την παγκόσμια οικονομική ύφεση και τις ανοδικές τιμές πετρελαίου, η Κυπριακή Κυβέρνηση καλείται να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να ενθαρρύνει τις αεροπορικές εταιρίες να πετούν στην Κύπρο και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις αεροδρομίων της. Η IACA θα παρακολουθεί στενά την Κυπριακή Κυβέρνηση, ώστε να διαπιστώσει την πρόοδο των εξελίξεων στα παραπάνω θέματα”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024