Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαIACA: Απειλή για τον κυπριακό τουρισμό οι τιμολογιακές πολιτικές των αεροδρομίων
International Air Carrier Association

IACA: Απειλή για τον κυπριακό τουρισμό οι τιμολογιακές πολιτικές των αεροδρομίων

Στο θέμα των υψηλών χρεώσεων που θα επιβάλλει από τον επόμενο μήνα η διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Hermes επανέρχεται με ανακοίνωση της για δεύτερη φορά η IACA (International Air Carrier Association), προειδοποιώντας για σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου….

Στο θέμα των υψηλών χρεώσεων που θα επιβάλλει από τον επόμενο μήνα η διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Hermes επανέρχεται με ανακοίνωση της για δεύτερη φορά η IACA (International Air Carrier Association), προειδοποιώντας<...>για σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου.

Ειδικότερα, η εταιρία Hermes, που ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων τον περσινό Μάιο, έχει ανακοινώσει σειρά νέων χρεώσεων σε υπηρεσίες εδάφους, ασφάλειας, εφοδιασμού και πυρασφάλειας από τον Απρίλιο (+47%), που θα αυξηθούν περαιτέρω τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο, αγγίζοντας μέχρι το τέλος της χρονιάς και το +70%. Επιπλέον, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δεν συνεισφέρει πια στα κόστη των αεροδρομίων, θα επιβάλλει ειδικό φόρο παραχώρησης στην εταιρία, αναγκάζοντας την να καταβάλλει το 33% των εσόδων της από τις αεροπορικές εταιρίες, χωρίς καμία μάλιστα δέσμευση για επένδυση αυτών των εσόδων σε μελλοντικές κατασκευές.

“Οι πολιτικές αυτές της πολιτικής βιομηχανίας εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη διαφάνεια της Κυβέρνησης. Η IACA και τα μέλη της θα ήθελαν να ξέρουν πως η κυβέρνηση θα διαχεριστεί τα χρήματα που κερδίζει, αν και μέχρι σήμερα τα αιτήματα της για εξηγήσεις έχουν αγνοηθεί” σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της IACA, κ. Sylviane Lust.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως στοιχεία της Ένωσης καταδεικνύουν πως οι νέες χρεώσεις στα αεροδρόμια της Κύπρου θα είναι τουλάχιστον 100% πιο ακριβές από τις τιμές άλλων αεροδρομίων στη Μεσόγειο. Συνεπώς, η Κύπρος κινδυνεύει να περιθωρικοποιηθεί από την αγορά, γεγονός που θα έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό της χώρας.

Οι χρεώσεις των αεροδρομίων θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην ποιότητα και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ενώ οι αεροπορικές εταιρίες – μέλη της IACA υποστηρίζουν πλήρως πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη υποδομών στα αεροδρόμια, είναι ξεκάθαρο πως αεροπορικές εταιρίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποπεράτωση τέτοιων έργων, αλλά ούτε και να υποστηρίζουν το φόρο 33%, που θα κερδίσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Κλείνοντας την ανακοίνωση της η IACA καλεί την Hermes και την Κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τις χρεώσεις για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, πριν αυτές τεθούν σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2007. Ένα διαφανές σύστημα χρεώσεων είναι το καλύτερο για τα αεροδρόμια, τις αεροπορικές εταιρίες και τον τουρισμό της Κύπρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024