Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου-Αλογοσκούφη με Καραμανλή για θέματα τουρισμού
Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου-Αλογοσκούφη με Καραμανλή για θέματα τουρισμού

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ερχόμενη χρονιά…

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, προκειμένου<...>να συζητήσουν από κοινού τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ερχόμενη χρονιά, όσον αφορά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και κυρίως της περαιτέρω ανάπτυξής του.

“Κατά τη δική μας εκτίμηση”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “φέτος είναι μια καλή χρονιά, γιατί, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν με το ακριβό ευρώ και τα προβλήματα στην ευρωζώνη, ο ελληνικός τουρισμός αντέχει και απέδειξε ότι αντέχει. Έκλεισε ο Ιούνιος με μια αύξηση 3% όσον αφορά στις αφίξεις και 3,5% όσον αφορά στα έσοδα του ελληνικού τουρισμού. Από κει και έπειτα, πρέπει, με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο, από τώρα, από το 2008, να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε για το 2009. Και ιδιαίτερα να λάβουμε υπόψη μας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών, όπως η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, έτσι ώστε και στις παραδοσιακές αγορές το 2009, που βλέπουμε ότι θα υπάρχει οικονομική κρίση, να είμαστε εκ των πραγμάτων πιο αποτελεσματικοί”.

“Ο ελληνικός τουρισμός” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αλογοσκούφης, “είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της Οικονομίας μας. Έχει πολύ σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην παραγωγή εισοδήματος και στην απασχόληση. Είναι λογικό οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής να δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση και στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί. Δεν βασίζεται πια μόνο στα παραδοσιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Έχουμε πολύ καλύτερο και ποιοτικότερο προϊόν, αλλά είναι διαρκές το αίτημα να συμβάλλουμε και εμείς, από την πλευρά της οικονομικής πολιτικής στην μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα κάνει ό,τι χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024