Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπαφές αντιπροσωπίας ΚΟΤ στην Αθήνα

Επαφές αντιπροσωπίας ΚΟΤ στην Αθήνα

Πολύ επιτυχείς και παραγωγικές ήταν οι επαφές που είχε στην Αθήνα αντιπροσωπία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Φώτη Φωτίου και με […]

Πολύ επιτυχείς και παραγωγικές ήταν οι επαφές που είχε στην Αθήνα αντιπροσωπία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού με επικεφαλής<...> τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Φώτη Φωτίου και με συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ, κ. Φρύνη Μιχαήλ, με αξιωματούχους του ελληνικού τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση που είχε η κυπριακή αντιπροσωπία με τον υπουργό Ανάπτυξης της Ελλάδας κ. Aκη Τσοχατζόπουλο στην παρουσία και του νέου προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Νίκο Δημάδη συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα το θέμα της προσπάθειας προσέλκυσης τουρισμού από την Κίνα με κοινό πακέτο για Κύπρο-Ελλάδα ή για την Κύπρο – Ελλάδα – Αίγυπτο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι θα έρθει σε επαφή με τους Υπουργούς Τουρισμού της Κύπρου και της Αιγύπτου, για να μελετηθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα. Ανάλογη συζήτηση έγινε και για την τουριστική αγορά της Ινδίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στην Κύπρο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του στόχου του ΕΟΤ θα επισπευσθούν.

Aλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και τρόποι αξιοποίησής τους από την Κύπρο, η προσέλκυση στην Κύπρο μαθητικού τουρισμού από Ελλάδα και οι τρόποι αξιοποίησης, από πλευράς Κύπρου, ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον τουρισμό.

Την ίδια μέρα η αντιπροσωπία είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδας κ. Γιάννη Ευαγγέλου, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού.

Το βράδυ, η αντιπροσωπία του ΚΟΤ πραγματοποίησε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία ο πρόεδρος του ΚΟΤ ανέλυσε τους στόχους της κυβέρνησης και του ΚΟΤ σε σχέση με τη Νέα Στρατηγική Τουρισμού. Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της ελληνικής αγοράς για την Κύπρο και κάλεσε τους επενδυτές από την Ελλάδα να μελετήσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024