Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕυελιξία, συνέπεια και υπευθυνότητα η συνταγή για προσέλκυση Κινέζων τουριστών

Ευελιξία, συνέπεια και υπευθυνότητα η συνταγή για προσέλκυση Κινέζων τουριστών

“Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά μνημεία της Ελλάδας θα μπορούσαν να προσελκύσουν εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες” ανέφερε η Εμπορική Ακόλουθος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, […]

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά μνημεία της Ελλάδας θα μπορούσαν να προσελκύσουν εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες”<...> ανέφερε η Εμπορική Ακόλουθος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, κ. Sui Hui, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα “Περαιτέρω Ανάπτυξη & Συνεργασία στον Επιχειρηματικό & Τουριστικό Τομέα μεταξύ Ελλάδας & Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας”, που έγινε στο πλαίσιο της 20ής `Philoxenia`.

Παράλληλα, τόνισε ότι “προκειμένου η τουριστική ροή από την Κίνα να ενισχυθεί, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένη να τους υποδεχτεί” και έτσι συνέστησε σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, “να είναι ευέλικτοι, συνεπείς και υπεύθυνοι”.

Η κ. Hui επισήμανε ακόμη ότι οι Κινέζοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως εναλλακτικοί τουρίστες, αφού όπως διευκρίνισε “μετακινούνται διαρκώς κατά τις διακοπές τους και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους είναι να “γευτούν” όσο το δυνατόν περισσότερο την κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που επισκέπτονται”.

“Η Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και τα νησιά όπως μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος και η Μύκονος θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι διψούν”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά “να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα που ανέδειξε το ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά και να επισκεφτούν την τοποθεσία από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα προκειμένου να φθάσει στο Πεκίνο, όπου και θα τελεστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008”. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “την επόμενη χρονιά της τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνει, η τουριστική κίνηση των Κινέζων προς τη χώρα εκτινάχθηκε στο ποσοστό της τάξης του 52%.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι “ο Κινέζος τουρίστας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια που καταβάλλει κάθε χώρα, προκειμένου να τον κάνουν να νιώθει ευπρόσδεκτος και ασφαλής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί”, όπως πρόσθεσε, “πολύ εύκολα και με ελάχιστα έξοδα”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Hui εξέφρασε την ικανοποίησή της που η Κίνα για πρώτη φορά φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στη `Philoxenia` 2004, προσθέτοντας ότι εάν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα θα φρόντιζαν να είχαν παρουσία στην έκθεση με stand.

Επιπλέον η ίδια υπογράμμισε ότι “βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα ένας πολύ “δημοφιλής” κινέζος `tour οperator`, ώστε να καταγράψει τη χώρα μας και τον πλούτο της και να τα προβάλει μέσω τηλεοπτικού προγράμματος στη μακρινή Κίνα”.

Επιπλέον, συνέστησε στην ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ακόμη γραφείου του ΕΟΤ σε περιοχή του Χονγκ Κονγκ, ενώ υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να διευκολυνθεί τα μέγιστα και η έκδοση βίζας, που αποτελεί χρονοβόρος διαδικασία”.

Η ίδια σημείωσε ότι “φέτος εκτιμάται ότι ο εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα θα είναι αυξημένος σε ποσοστό της τάξης του 47%, ενώ πρόσθεσε ότι “το 2005 υπολογίζεται ότι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό περίπου 40 εκατ. άτομα.

“Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους κινέζους είναι το Χονγκ Κονγκ, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Κορέα και η Ιαπωνία”, ενώ όπως πρόσθεσε η κ. Hui, “η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανοίξει το δρόμο για νέα ταξίδια στο λαό της Κίνας”.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μελέτη για τις προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών, ενώ γνωστοποιήθηκαν και σημαντικές λεπτομέρειες για τις συνήθειές τους. Προκύπτει από την μελέτη που παρουσιάστηκε ότι οι περίοδοι αιχμής για τους Κινέζους τουρίστες είναι τα διαστήματα Ιανουάριος – Φεβρουάριος, Μάιος και Οκτώβριος, ενώ το ενδιαφέρον τους προσελκύει και ο τζόγος, ο οποίος στην Κίνα είναι παράνομος.

Τέλος, από τη συγκεκριμένη μελέτη προκύπτει ότι ως το 2010 οι εξερχόμενοι τουρίστες από την Κίνα θα φθάσουν τα 50 εκατ. άτομα, για τους οποίους οι χώρες της Ευρώπης αποτελούν μια καυτή αγορά που επιθυμούν να εξερευνήσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024