Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα κράτη συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες τους να αποφύγουν τη Μόσχα
Ταξιδιωτική οδηγία για τη Μόσχα

Τα κράτη συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες τους να αποφύγουν τη Μόσχα

Οι Ευρωπαϊκές πρεσβείες η μία μετά την άλλη κλείνουν στη Μόσχα αφού οι φλόγες μαίνονται γύρω από την πόλη. Ο καπνός “πνίγει” την Μόσχα κάνοντας την αναπνοή δύσκολη. Επίσης, περισσότεροι από 7.000 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι υπολογίζονται στην υπόλοιπη χώρα, λόγω των πυρκαγιών, του τοξικού νέφους και του πρωτοφανούς καύσωνα, σύμφωνα…

Οι Ευρωπαϊκές πρεσβείες η μία μετά την άλλη κλείνουν στη Μόσχα αφού οι φλόγες μαίνονται γύρω από την πόλη. Ο καπνός “πνίγει” την Μόσχα κάνοντας<...> την αναπνοή δύσκολη. Επίσης, περισσότεροι από 7.000 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι υπολογίζονται στην υπόλοιπη χώρα, λόγω των πυρκαγιών, του τοξικού νέφους και του πρωτοφανούς καύσωνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Bloomberg». Η ελληνική πρεσβεία παραμένει ανοικτή για να βοηθήσει όσους Μοσχοβίτες θέλουν να έρθουν στη χώρα μας, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα γίνει παράταση της βίζας όλων των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ακόμα και αν έχουν ήδη λήξει.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας με στόχο την αναβολή των ταξιδιών στη Μόσχα από τις Βρετανικές αρχές. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εκείνοι που έχουν σχέδια να ταξιδέψουν αυτό το μήνα στη Μόσχα θα πρέπει να αναβάλουν το ταξίδι τους μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Η οδηγία επεκτείνεται και για όλο το Δυτικό κομμάτι της χώρας που έχει επηρρεασθεί.

Οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου (14 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα), ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Πολλές πτήσεις έχουν διαταραχθεί, ακυρωθεί, ή αναβληθεί στα αεροδρόμια της Μόσχας λόγω κυρίας έλλειψης ορατότητας. H μέση ορατότητα στο αεροδρόμιο Domodedovo είναι μόλις 370 μέτρα.

Πράκτορες μέλη του ATOR, Association of Tour Operators of Russia, δήλωσαν ότι οι Μοσχοβίτες δραπετεύουν προς την Αγ. Πετρούπολη και ότι δέχονται πολλά τηλέφωνα στα γραφεία τους για πληροφορίες και αναζητήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Η Βρετανική οδηγία αναφέρει ότι αν πρόκειται να ταξιδέψετε πρέπει πρώτα να έρθετε σε συννενόηση με την αεροπορική σας εταιρία. Οι έγκυες γυναίκες και εκείνοι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει πρώτα να συμβουλευθούν γιατρό.

Ακόμα και το Κρεμλίνο φαίνεται από μικρή απόσταση με δυσκολία, ενώ έχουν εγκατασθαθεί 123 «αντικαπνικά» κέντρα με φίλτρα και εξαερισμό για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες όπου μπορούν να ξεκουρασθούν για λίγο.

Η οδηγία τονίζει ότι οι ταξιδιώτες στη Μόσχα θα πρέπει:


  • Να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν παρατεταμένη διαμονή στους εξωτερικούς χώρους.
  • Να φορούν για φίλτρο μια μάσκα για να προστατευθούν από τη μόλυνση του αέρα.
  • Να πίνουν πολύ νερό και να επισκέπτονται συχνά τους ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024