Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤι προτείνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου για τον ΚΟΤ

Τι προτείνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου για τον ΚΟΤ

Σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του θα προχωρήσει σύντομα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, με στόχο να γίνει ένας σύγχρονος, ευέλικτος και αποτελεσματικός Οργανισμός…

Σε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του θα προχωρήσει σύντομα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ΚΟΤ, με στόχο να γίνει<...> ένας σύγχρονος, ευέλικτος και αποτελεσματικός Οργανισμός.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση της δομής του οργανισμού βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τον αρμόδιο υπουργό, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα, να βρίσκονται σε `ανοιχτή` τηλεφωνική γραμμή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Συγκεκριμένες αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται στο άμεσο μέλλον, αμέσως μόλις έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και της ηγεσίας του ΚΟΤ.

Στα δημοσιεύματα αναφέρονται οι θέσεις του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), ο οποίος θεωρεί ότι σήμερα ο ΚΟΤ στερείται ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου, το οποίο να διέπει τη λειτουργία του. Γεγονός που, όπως ο Σύνδεσμος υποστηρίζει, έχει ως αποτέλεσμα συχνά να αμφισβητείται και να θεωρείται αμφίβολη η αποτελεσματικότητα του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ, Ρένο Σολομίδη, ο ΚΟΤ επιβάλλεται να ξαναβρεί γρήγορα την εμπιστοσύνη των τουριστικών φορέων, ως ένας αυτοδύναμος, παραγωγικός, ευέλικτος και αποδοτικός οργανισμός, με όλα τα ανώτερα διευθυντικά του στελέχη επιλεγόμενα και αμειβόμενα με συμβόλαιο υπηρεσίας, του οποίου η ανανέωση να προϋποθέτει ικανοποιητική απόδοση.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΤΕΚ, ο κ. Σολομίδης τόνισε ότι ο ΚΟΤ από μόνος του δεν διαθέτει ούτε την απαραίτητη πείρα, αλλά ούτε και εξουσία συντονισμού της κρατικής μηχανής, σημειώνοντας ότι η συντονιστική ικανότητα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού δεν θα μπορούσε να αποκτηθεί με τη δαπανηρή πρόσληψη πολλών υπαλλήλων.

Η άμεση απαλλαγή του ΚΟΤ από την ευθύνη της επικοινωνιακής πολιτικής, αναφορικά με το κυπριακό τουριστικό προϊόν, σε συνδυασμό με τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Επικοινωνίας, εκτιμάται από τον ΣΤΕΚ ότι θα προσδώσει πρόσθετο όφελος στον κυπριακό τουρισμό. Αυτό, καθώς ο ΚΟΤ θα μπορεί, πλέον, να αφοσιωθεί και να εκσυγχρονίσει τις υφιστάμενες χρονοβόρες διαδικασίες ανάπτυξης και εποπτείας του τουριστικού προϊόντος, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, την πρωταρχική του αποστολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024