Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑλαβάνος: `Αμεσα αναγκαίο το master plan για το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Συνάντηση με εκπροσώπους της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο

Αλαβάνος: `Αμεσα αναγκαίο το master plan για το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλέκος Αλαβάνος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ηράκλειο Κρήτης, συναντήθηκε προχτές στο αεροδρόμιο του Ν. Ηρακλείου με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόσφατα ο κ. Αλαβάνος είχε συναντηθεί για το θέμα του νέου αεροδρομίου και με τον κ. Σουφλιά…

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλέκος Αλαβάνος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ηράκλειο Κρήτης, συναντήθηκε προχτές στο αεροδρόμιο του Ν. Ηρακλείου με εκπροσώπους<...>της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόσφατα ο κ. Αλαβάνος είχε συναντηθεί για το θέμα του νέου αεροδρομίου και με τον κ. Σουφλιά, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι αρχές του επόμενου μήνα θα γίνει συνάντηση με όλους τους βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους της κοινωνίας του Ηρακλείου.

“Εμείς” τόνισε ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, “θεωρούμε αναγκαίο να γίνει άμεσα η μελέτη, το περιβόητο master plan, προκειμένου να υπάρχει μια γραμμή πλεύσης. Και από κει και πέρα βέβαια θα θέλαμε ένα δημόσιο αεροδρόμιο, δημόσιες επενδύσεις και όχι ένα αεροδρόμιο των συμβάσεων παραχώρησης που είδαμε στο Ελ. Βενιζέλος, με όλες τις γνωστές συνέπειες. Από κει και πέρα έχουμε μια σειρά συναντήσεις με φορείς του Ηρακλείου, πιστεύουμε ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την επαφή μας με αυτό το νομό προκειμένου να ανταποκριθούμε με ευθύνη και ευσυνειδησία στις υποχρεώσεις που έχουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν υπάρχει πολιτικός φορέας που ανησυχεί με την ίδρυση νέου αεροδρομίου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού ανέφερε πως “υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δεν θα ήθελαν ένα μεγάλο αεροδρόμιο κοντά στο Ελ. Βενιζέλος, αλλά κυρίως υπάρχει μια παθητικότητα της κυβέρνησης και θα έλεγα και μια στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων να κάνουν γενικές ευχές και διακηρύξεις και να μην κάνουν κανέναν βήμα. Σας ξαναλέω ότι το θέμα δεν είναι καν σημειωτόν. Δεν υπάρχει το θέμα και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να το υποκινήσει, να γίνει μια προσπάθεια να υπάρξει μια έναρξη”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024