Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑντίθετο στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων το Κ.Κ.Ε.

Αντίθετο στη διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων το Κ.Κ.Ε.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τα αεροδρόμια της χώρας, κατέθεσε χτες η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κα […]

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τα αεροδρόμια της χώρας, κατέθεσε χτες η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., κα Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή<...>την έντονη ανησυχία των εργαζομένων στην ΥΠΑ, εξαιτίας πληροφοριών για ιδιωτικοποίηση κρατικών αεροδρομίων με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό τους ή τη δημιουργία νέων ιδιωτικών αεροδρομίων όπως επίσης και την παραχώρηση της Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας σε παρόχους ιδιώτες.

“Η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική” κατά την κα Παπαρήγα “δικαιολογεί πλήρως την παραπάνω ανησυχία”. Εξηγώντας ανέφερε: “Όπως είναι γνωστό η κατάργηση της Ενιαίας και Δημόσιας ΥΠΑ έχει ήδη συντελεστεί με την θεσμοθέτηση της Εθνικής Εποπτικής Αρχής Αεροναυτιλίας (ΕΕΑΑ) ανεξάρτητης από τον πάροχο υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, που σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς «θα οργανωθεί με βάση τους νόμους της αγοράς». Ακόμα είναι γνωστό ότι ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός είναι γεγονός, που σημαίνει απώλεια εθνικού εναέριου χώρου. Στα αεροδρόμια ο πρώτος αερολιμένας της χώρας, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, είναι ένα γερμανικό αεροδρόμιο που έχει μετοχοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται (για εργαζόμενους και τη χώρα) και έχει εξαγγελθεί η ίδρυση ιδιωτικού αεροδρομίου στη Κρήτη (Καστέλι) κατά τα πρότυπα των Σπάτων”.

Η διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση, πρώτα και κύρια των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας και Κω, που είναι οι οικονομικοί αιμοδότες των υπολοίπων, και η λογική του κέρδους, επεσήμανε η κα Παπαρήγα, θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμολογίων, σε άρνηση κάλυψης κοινωνικών αναγκών (κάλυψη νησιών – «άγονων» περιοχών – αεροδιακομιδή ασθενών – έρευνα και διάσωση κ.ά.) σε ανατροπές στα εργασιακά – εισοδηματικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων, σε μείωση των εγγυήσεων για την ασφάλεια των πτήσεων, ζητώντας ταυτόχρονα από τον Πρωθυπουργό ενημέρωση για τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024