Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυτά είναι τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για τις τουριστικές επιχειρήσεις
Τουριστική πολιτική

Αυτά είναι τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Στα πρωτόκολλα αναφέρονται το σχέδιο δράσης, η εκπαίδευση προσωπικού, το σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των υπηρεσιών υποδοχής, υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping) και οι υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια.

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού για τα “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19”. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται το σχέδιο δράσης, η εκπαίδευση προσωπικού, το σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των  υπηρεσιών υποδοχής, υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping), τις υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται τα εστιατόρια a la carte, τα εστιατόρια με μπουφέ/αίθουσες πρωινού, τα μπαρ σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών εντός τουριστικών καταλυμάτων.

ΚΥΑ για Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024