Στα πρωτόκολλα αναφέρονται το σχέδιο δράσης, η εκπαίδευση προσωπικού, το σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των υπηρεσιών υποδοχής, υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping) και οι υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια.
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού για τα “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19”. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται το σχέδιο δράσης, η εκπαίδευση προσωπικού, το σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των υπηρεσιών υποδοχής, υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping), τις υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται τα εστιατόρια a la carte, τα εστιατόρια με μπουφέ/αίθουσες πρωινού, τα μπαρ σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών εντός τουριστικών καταλυμάτων.
ΚΥΑ για Υγειονομικά Πρωτόκολλα
Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.