Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕντυπωσίασαν για ακόμη μια χρονιά οι Πανελλήνιοι Αγώνες Φουσκωτών Σκαφών στην Κέρκυρα

Εντυπωσίασαν για ακόμη μια χρονιά οι Πανελλήνιοι Αγώνες Φουσκωτών Σκαφών στην Κέρκυρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ: Ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες του νησιού και μια συγκλονιστική εμπειρία στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ χάρισαν για ακόμη μια χρονιάοι αθλητές και τα πληρώματα των Πανελλήνιων […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ: Ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες του νησιού και μια συγκλονιστική εμπειρία στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ χάρισαν για ακόμη μια χρονιά<...>οι αθλητές και τα πληρώματα των Πανελλήνιων Αγώνων Φουσκωτών Σκαφών, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2006, στον Όρμο Γαρίτσας της Κέρκυρας.

Οι θεατές των αγώνων, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες – προερχόμενοι κυρίως από Γερμανία και Ιταλία που βρέθηκαν το Σάββατο στη περιοχή – παρακολουθούσαν τους αγώνες αποσβολωμένοι με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπο τους για το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε αγώνα offshore, επίδειξη ιπτάμενου φουσκωτού, αγώνα τριγώνου (τουριστικά σκάφη), αγώνα τριγώνου (αγωνιστικά σκάφη), αλλά και θαλάσσιες επιδείξεις σκι και αλεξίπτωτων, ενώ ιδιαίτερα πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του δήμου Κερκυραίων και της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του (ΑΝ.Ε.Δ.Κ.).

Το πρωί του Σαββάτου διεξήχθη ο αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης (οff shore) κατά τον οποίο τα 31 σκάφη – περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά – που ξεκίνησαν κατευθύνθηκαν προς το νότο (Αλυκές Λευκίμμης) 2 φορές. Στον τερματισμό στον όρμο της Γαρίτσας έφθασαν τελικά 23 σκάφη. Σημειώνεται ότι τα φουσκωτά διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: τα σκάφη τουρισμού και τα αγωνιστικά σκάφη (σπόρ) τα οποία επίσης κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την ιπποδύναμή τους; 150 ίπποι, 250 ίπποι, άνω των 250 ίππων. Οι διαφορές μεταξύ των 2 τύπων σκαφών είναι κυρίως κατασκευαστικές (διαφορά καθισμάτων, γκάζι, κ.α.). Νικητές της γενικής κατάταξης (όλες οι κατηγορίες και όλοι οι τύποι σκαφών) στον αγώνα off shore αναδείχθηκαν οι Χαλικιόπουλος και Μπρόκος από τη Ρόδο.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή του δημοφιλή Κερκυραίου τραγουδιστή Σάκη Ρουβά στον αγώνα ως συνοδηγός του επίσης Κερκυραίου και φίλου του Θοδωρή Κρητικού που κατέκτησαν μάλιστα την 2η θέση στην κατηγορία τους (250 ίπποι σπόρ).

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Τριγώνου ξεχωριστά για τις κατηγορίες: Τουρισμού έως 200 ίπποι (6 σκάφη) και τουρισμού 250 ίπποι (6 σκάφη) και κατηγορία Σπορ 150 ίπποι και 250 ίπποι (8 σκάφη που έτρεξαν όλα μαζί). Συμμετείχαν συνολικά 20 σκάφη που έτρεξαν στο τρίγωνο (1.900μέτρα) του όρμου της Γαρίτσας σε 7 γύρους τα σκάφη τουρισμού και 10 γύρους τα σκάφη σπορ. Πρώτος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Κερκυραίος πρωταθλητής Θοδωρής Κρητικός.

Παράλληλα με τους αγώνες, οι πολυάριθμοι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν επίδειξη ιπτάμενου φουσκωτού με τον Νίκο Χειμαριό από τον Αεραθλητικό Σύλλογο Κέρκυρας, επιδείξεις θαλάσσιου σκι από το Σωματείο Θαλάσσιων Σπορ Κέρκυρας, επίδειξη ναυαγοσωστικής από τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο Κέρκυρας ενώ το καλλιτεχνικό μέρος περιλάμβανε χορευτικό πρόγραμμα από τη Σχολή Χορού της Τζένης Θεοτόκη, τη Σχολή Χορού της Σαμάνθα Μπρίντλευ-Σπύρου, της Χοροκίνησης και του Λυκείου Ελληνίδων- παράρτημα Κέρκυρας που πλαισίωσαν και την τελετή απονομής των επάθλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως περιστατικό και για την ασφάλεια των αγώνων σημαντική ήταν η συμβολή του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Κερκυραίων είχε καλέσει για τους αγώνες από την Παρασκευή στο νησί εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από όλους τους χώρους (πολιτικό, τουριστικό και αθλητικό ρεπορτάζ), αλλά και ανθρώπους από τον πολιτικό (`Αντζελα Γκερέκου) και καλλιτεχνικό χώρο (Σάκης Ρουβάς, ο οποίος αγωνίστηκε και ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο βάθρο) που κατάγονται από το νησί και υποστηρίζουν με την παρουσία τους κάθε προσπάθεια προβολής του. Μάλιστα, την επομένη των αγώνων, ο δήμος πρόσφερε στους καλεσμένους του μια ξενάγηση με υδροπλάνο στους γειτονικούς Παξούς, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο ακόμη πιο αποτελεσματικά την τουριστική κίνηση των Ιονίων Νήσων.

Οι αγώνες οργανώθηκαν από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Κερκυραίων, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Νίκος Γεωργιάδης και `Αντζελα Γκερέκου, ο Νομάρχης Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κερκυραίων Νίκος Αυλωνίτης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, εκπρόσωπος του Γ.Γ. της Περιφέρειας, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Μουρατίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κακαρούγκας, ο κεντρικός Λιμενάρχης κ. Καλαμπαλίκης, κ.α.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024