Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση Ανδρουλάκη προς Αβραμόπουλο σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων Τουρισμού Υγείας

Ερώτηση Ανδρουλάκη προς Αβραμόπουλο σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων Τουρισμού Υγείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα (14 Απριλίου 2005) ο βουλευτής κ. Δημήτρης Ανδρουλάκης σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων του Υπουργείου για τον […]

Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα (14 Απριλίου 2005) ο βουλευτής<...> κ. Δημήτρης Ανδρουλάκης σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων του Υπουργείου για τον Τουρισμό Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο Τουρισμός Υγείας, η προσπάθεια δηλαδή ενός τόπου να προσελκύσει τουρίστες με την ανάπτυξη υπηρεσιών και εγκαταστάσεων υγείας παράλληλα και επιπρόσθετα με το κύριο τουριστικό προϊόν, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην διατήρηση της απασχόλησης σε υψηλά επίπεδα κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, απευθύνεται δε σε ηλικίες και άτομα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Πρόσφατες πανεπιστημιακές μελέτες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει τις καλύτερες περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη Τουρισμού Υγείας και υποδεικνύουν αρκετές περιοχές της χώρας, που διαθέτουν ήδη μεγάλο μέρος της υποδομής, που απαιτείται όπως ικανό αριθμό κατάλληλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων (spa-resorts), πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ύπαρξη εκπαιδευμένου προσωπικού στην παροχή τέτοιων υπηρεσιών κλπ.

Συνεπώς, ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Ποιες οι ενέργειες από πλευράς Υπουργείου σχετικά με την ανάληψη δράσεων Τουρισμού Υγείας;
  2. Υπάρχει σχεδιασμός μέτρων για ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στον τομέα του τουρισμού υγείας;
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024