Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓεωργακόπουλος: Έμφαση στους Δορυφόρους Λογαριασμούς του Τουρισμού

Γεωργακόπουλος: Έμφαση στους Δορυφόρους Λογαριασμούς του Τουρισμού

Στους Δορυφόρους Λογαριασμούς Τουρισμού και στην χρησιμότητα τους για την τουριστική πολιτική και την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στο πλαίσιο την εργασιών του συνεδρίου «Πολίτες-Βιώσιμη […]

Στους Δορυφόρους Λογαριασμούς Τουρισμού και στην χρησιμότητα τους για την τουριστική πολιτική και την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξη<.>ς κ. Δ. Γεωργακόπουλος μιλώντας<...> στο πλαίσιο την εργασιών του συνεδρίου «Πολίτες-Βιώσιμη Ανάπτυξη-Περιβάλλον», που οργανώθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο «Αστήρ Παλλάς» με την συμμετοχή εκπροσώπων από 50 χώρες.

Όπως είπε ο κ. Γεωγρακόπουλος ο Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού έχει αναπτυχθεί ως μια ισχυρή απάντηση στην έλλειψη μιας ενιαίας και διεθνώς συγκρίσιμης βάσης πληροφοριών πάνω στις επιδράσεις του τουρισμού.

Ειδικότερα, πρόσθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού μπορεί να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις σε αρκετά ζητήματα όπως:

Ποια είναι η συνεισφορά του τουρισμού στην εθνική οικονομία.
Ποιο είναι το μέγεθος της άμεσης και έμμεσης προστιθεμένης αξίας που δημιουργούνται από την τουριστική κατανάλωση.
Ποιοι κλάδοι επωφελούνται άμεσα από τον τουρισμό.
Ποια είναι τα βασικά αγαθά και υπηρεσίες που καταναλώνονται από τους τουρίστες και πόσο σημαντική είναι η τουριστική ζήτηση στο σύνολο.
Πόσοι και που απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Η καθιέρωση του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, δεν αποτελεί, απλώς, μια συμβατική υποχρέωση, αλλά ένα πολύτιμο εργαλείο αναπτυξιακής μελέτης και δυναμικής προώθησης (προϊόντος και απασχόλησης) του δυνητικά ισχυρότερου οικονομικού κλάδου στον χώρο των υπηρεσιών.

Στην πράξη, κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος, η κατάρτιση του ΔΛΤ είναι, ήδη, αντικείμενο συλλογικής προσπάθειας την κύρια ευθύνη της οποίας θα φέρουν το υπουργείο Ανάπτυξης και τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να παρακολουθεί, να συνεισφέρει και να ενημερώνεται για όσα ζητήματα αφορούν στον ισοζύγιο πληρωμών.

Επισημαίνεται ότι στο συνέδριο «Πολίτες-Βιώσιμη Ανάπτυξη-Περιβάλλον» έγινε και ειδική συνεδρία αφιερωμένη στο τουρισμό, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε και η ομιλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024