Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΓια στραγγαλισμό της τουριστικής αγοράς της Κρήτης μιλάει ο δήμαρχος Αλικαρνασσού
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Για στραγγαλισμό της τουριστικής αγοράς της Κρήτης μιλάει ο δήμαρχος Αλικαρνασσού

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αλικαρνασσού, κ. Βαγγέλης Σισαμάκης, ζητώντας την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου […]

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κώστα Καραμανλή, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αλικαρνασσού, κ. Βαγγέλης Σισαμάκης, ζητώντας την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου<...>στο Καστέλι, καθώς όπως τονίζει ο τουρισμός της Κρήτης, στον οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο το τοπικό ΑΕΠ, βιώνει τα τελευταία χρόνια έναν ιδιότυπο “στραγγαλισμό”, εξαιτίας της αδυναμίας των υποδομών του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου. “Ο στραγγαλισμός αυτός” προσθέτει “δημιουργεί με τη σειρά του ένα χρόνιο και ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα, το οποίο αποθαρρύνει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε ολόκληρο το νησί”.

“Οι υποδομές του αεροδρομίου Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το Δήμο Νέας Αλικαρνασσού, και ιδιαίτερα η επέκταση του διαδρόμου προς-απογειώσεων κατά 500 μέτρα μέσα στην `καρδιά` του Δήμου, ολοκληρώθηκαν το 1972, πριν δηλαδή 35 χρόνια και από τότε η Νέα Αλικαρνασσός `πληρώνοντας κυριολεκτικά ένα φόρο αίματος` στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, υποφέρει”, όπως σημειώνει ο δήμαρχος “από τη συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση, από την ηχορύπανση, από την ενόχληση που προκαλούν οι πολλές νυκτερινές πτήσεις και από τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου μείζονος αεροπορικού ατυχήματος”.

Αναφερόμενος δε στην Πολιτεία και ειδικότερα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο δήμαρχος της περιοχής, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, κατήγγειλε πως “παραβιάζοντας συστηματικά το νόμο επί όλα αυτά τα χρόνια και καταστρατηγώντας τα τελευταία οκτώ, ακόμη και τους θεσμοθετημένους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του αεροδρομίου, έχει δημιουργήσει τεράστιες ζημιές στην υγεία μας, στις περιουσίες μας και στην ανάπτυξη του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού οι οποίες ζημιές, δεν μπορεί πλέον να παραμένουν χωρίς την αντιμετώπιση που οι νόμοι και τα δικαιώματα του πολίτη μας επιτρέπουν”.

Κλείνοντας, σημείωσε τα εξής:

“Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, όπως και εσείς προεκλογικά είχατε συμφωνήσει και δημόσια εξαγγείλει κατά την επίσκεψη σας στο Ηράκλειο την άνοιξη του 2004. Το νέο αυτό αεροδρόμιο θα αποτελέσει μία έξοχη δημόσια επένδυση, άμεσα ανταποδοτική και πολλαπλά ωφέλιμη στην Εθνική Οικονομία. Το έργο σύμφωνα με τις εξαγγελίες των υπουργών σας, προορίζεται να γίνει με Σύμβαση Παραχώρησης ως επώνυμο Μεγάλο Έργο, αλλά μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο Δημοσίων Έργων πολύ λίγο έχει ασχοληθεί με το θέμα. Παρακολουθούμε επί τρία χρόνια μια σειρά αναθέσεων «μελετών επί μελετών» που υποδηλώνουν διάθεση αναβλητικότητας, με αποτέλεσμα αφενός μεν η πολλαπλή ζημία στην πόλη μας να μεγαλώνει αφετέρου, το δημόσιο αίσθημα στο νομό Ηρακλείου να διαμορφώνεται δυσμενώς για την κυβέρνησή σας και για την Πολιτεία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024