Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια την μείωση της πληρότητας των Αθηναϊκών ξενοδοχείων έχουν ευθύνη και οι ξενοδόχοι

Για την μείωση της πληρότητας των Αθηναϊκών ξενοδοχείων έχουν ευθύνη και οι ξενοδόχοι

Η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, ΑΤΕΜ, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι οι πρόσφατες διαπιστώσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ΕΞΑ, για μείωση των πληροτήτων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων κατά 11,50% το έτος 2003 σε σχέση με το 2002…

Η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, ΑΤΕΜ, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι οι πρόσφατες διαπιστώσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ΕΞΑ, για μείωση<...> των πληροτήτων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων κατά 11,50% το έτος 2003 σε σχέση με το 2002, και η δήλωση της Ένωσης ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες, είναι απολύτως σωστές, όμως τονίζει η ΑΤΕΜ οι ξενοδόχοι της Αθήνας θα πρέπει να μέμφονται και εαυτούς επειδή δεν αντέδρασαν, υιοθέτησαν και υποστήριξαν την πολιτική της αθρόας δημιουργίας νέων ξενοδοχείων στην Αττική σε μια περιοχή που ήδη είχε κρίση και εμφάνιζε ετήσιες πληρότητες της τάξεως του 50% δηλαδή τα μισά δωμάτια της Αθήνας ήταν άδεια όλο τον χρόνο.

“Η άκρατη και άκριτη δημιουργία νέων ξενοδοχείων, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και χωρίς να λαμβάνονται υπ` όψιν οι αστάθμητοι παράγοντες έχει ήδη σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της αγοράς και ασφαλώς την συνέχιση της κρίσης”, συνεχίζει η ανακοίνωση. “Δεν έφθανε όμως αυτό. Με τον καινούριο αναπτυξιακό νόμο συνεχίζεται ήδη η παροχή οικονομικών και φορολογικών κινήτρων μόνο στις νέες επιχειρήσεις (τελευταίας πενταετίας) ενώ για τις παλαιές ισχύει μόνο η δυνατότητα δημιουργίας αφορολόγητων αποθεματικών. Επομένως, εγκαταλείπεται η τελευταία γραμμή άμυνας των ξενοδόχων Αττικής οι οποίοι υποστήριζαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χορηγηθούν κίνητρα για νέα ξενοδοχεία. Φαίνεται τώρα σαφώς πόση επιτυχία είχε η όλη διαχείριση της πολιτικής, της τουριστικής και ξενοδοχειακής υποδομής της Αθήνας από μέρους των ξενοδόχων και του κράτους”, τονίζει τελειώνοντας η ανακοίνωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024