Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒασικός άξονας της Νέας Οικονομικής Πολιτικής η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας

Βασικός άξονας της Νέας Οικονομικής Πολιτικής η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας

Βασικός άξονας της Νέας Οικονομικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Ρόδο, είναι η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας…

Βασικός άξονας της Νέας Οικονομικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Ρόδο, είναι η<...> ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

“Τα τελευταία χρόνια, ο Τουρισμός σημειώνει πτωτικές τάσεις. Πέρσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι εισροές από τον Τουρισμό μειώθηκαν. Η αλήθεια, για τις αιτίες του προβλήματος, είναι εξίσου γνωστή. Η Πολιτεία, με την αδράνειά της, μειώνει την αναπτυξιακή δυναμική των νησιών μας. Η Κυβέρνηση δεν νοιάστηκε για τις υποδομές που χρειάζονται. Το λιμάνι της Ρόδου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας βασικής τουριστικής πύλης της Χώρας. Από το 2001 έως το 2003, η Ρόδος έχασε 200 χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων, εξαιτίας της κατάστασης του λιμανιού της, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

“Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο αεροδρόμιο της πόλης. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ταλαιπωρούν τους επισκέπτες και αδικούν, τόσο το νησί σας όσο και την εικόνα της πατρίδας μας. Η Ρόδος και γενικότερα τα Δωδεκάνησα έχουν όλες τις φυσικές προϋποθέσεις για να προσελκύσουν ποιοτικό Τουρισμό. Στερούνται, όμως, των αναγκαίων υποδομών. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ό,τι έγινε ως σήμερα οφείλεται στους ίδιους τους πολίτες. Είναι η ώρα να κινηθεί και το κράτος. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, το σεβασμό στο περιβάλλον.”, είπε συνεχίζοντας.

Σχετικά με το Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Καραμανλής είπε ότι το επικροτεί, ενώ στόχο έχει να εκσυγχρονίσει τον ΕΟΤ.

Στα κύρια σημεία της ομιλίας του για τον τουρισμό τόνισε ότι:

  • Αναδιοργανώνουμε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό για την προβολή της Χώρας μας στο εξωτερικό.
  • Αξιοποιούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να αναδείξουμε όλους τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς.
  • Διαθέτουμε πόρους του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών με έμφαση σε έργα υποδομών, όπως η μαρίνα της Ρόδου, το λιμάνι, ο περιμετρικός οδικός άξονας της πόλης, η Νέα Είσοδος της Ρόδου.
  • Αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό αναβαθμίζοντας τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου
  • Ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Του αγροτουρισμού, του συνεδριακού, του αθλητικού, του χειμερινού, του θαλάσσιου Τουρισμού. Τα Δωδεκάνησα μπορούν να έχουν Τουρισμό, πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024