Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Νομαρχία Λάρισας ολοκληρώνει τον παραλιακό άξονα Καρίτσας – Στομίου
Ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους του νομού Λάρισας

Η Νομαρχία Λάρισας ολοκληρώνει τον παραλιακό άξονα Καρίτσας – Στομίου

Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης, ο δρόμος Στομίου – Καρίτσας ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς τελειώνουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Πρόκειται ίσως για τον τελευταίο “παλιό” δρόμο στα παράλια του νομού […]

Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης, ο δρόμος Στομίου – Καρίτσας ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, καθώς τελειώνουν οι εργασίες<...> ασφαλτόστρωσης. Πρόκειται ίσως για τον τελευταίο “παλιό” δρόμο στα παράλια του νομού που, πλέον, διαθέτουν ένα από τα αρτιότερα οδικά δίκτυα παραλιακής ζώνης στη χώρα.

Ο δρόμος, μήκους 4 χλμ. περίπου έχει ασφαλτοστρωθεί και απομένουν οι τελικές εργασίες σήμανσης, διαγράμμισης, και διαμόρφωσης των εκατέρωθεν ερεισμάτων. Είναι ένας υπερσύγχρονος δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, απολύτως συμβατός με το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της περιοχής. Θα εξυπηρετεί την Καρίτσα και ταυτόχρονα θα συνδέει τον κύριο παραλιακό δρόμο με τον Κίσσαβο και το υπό κατασκευή οδικό κύκλωμα του βουνού.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον τουριστικούς δρόμους του νομού, αλλά ταυτόχρονα και έναν από τους πιο εγκαταλειμμένους που εντάχθηκε τελικά το έργο στο Γ΄ ΚΠΣ.

Για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών το έργο επισκέφθηκε ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Χ. Καλομπάτσιος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο συγκοινωνιακών έργων κ. Χ. Λυτροκάπη και το μηχανικό κ. Χ. Καραμπούζη της νομαρχίας Λάρισας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ. Οι εργασίες που έγιναν είναι:

  • Διανοίξεις και διαπλατύνσεις στο οδικό τμήμα 3,550 μ. από την διασταύρωση του κόμβου Στομίου – Καρίτσας μέχρι την Καρίτσα.
  • Ο δρόμος θα έχει τελικό πλάτος 9,5 μ. (7,5 ασφαλτικό και 1 μ. εκατέρωθεν έρεισμα).
  • Επίσης κατασκευάστηκαν τεχνικά έργα για την ενίσχυση και σταθεροποίηση του εδάφους καθώς και όλοι οι αναγκαίοι και προβλεπόμενοι τοίχοι αντιστήριξης, επίσης κατασκευάστηκαν αρκετά στραγγιστήρια κατά μήκος και κατά πλάτος της οδού καθώς επίσης και επενδεδυμένη τάφρος.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024