Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ ΠΟΕΤ ανησυχεί για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό – Να ληφθούν μέτρα για τους Αμερικανούς!

Η ΠΟΕΤ ανησυχεί για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό – Να ληφθούν μέτρα για τους Αμερικανούς!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) με χθεσινή επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκη και τους αρμόδιους φορείς ΕΟΤ και Ένωση Ξενοδόχων, εκφράζει την ανησυχία της για […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>) με χθεσινή επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκη και τους αρμόδιους φορείς<...> ΕΟΤ και Ένωση Ξενοδόχων, εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα έχει η αμερικανική τραγωδία στο Παγκόσμιο Τουριστικό προϊόν.

Ειδικότερα, τα μέλη της ΠΟΕΤ υποστηρίζουν ότι "στη χώρα μας η επίπτωση αυτή στον εγχώριο τουρισμό, θα είναι άμεση από την ματαίωση των πτήσεων που ήδη εκδηλώνονται και βεβαίως σε μια εποχή που τα τουριστικά γραφεία, τα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία ανέμεναν να καλύψουν κάποιες από τις απώλειες λόγω της μειωμένης φετινής κίνησης από τις ΗΠΑ ήδη αντιμετωπίζουμε ως τουριστικοί επιχειρηματίες την ακύρωση των από εδώ και πέρα αφίξεων των τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Γι' αυτό το λόγο το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού καλεί την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος, αρχής γενομένης από την προσφορά φιλοξενίας των ευρισκομένων στην χώρα μας Αμερικανών τουριστών και πολιτών και για όσο διάστημα αυτοί είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην χώρα μας εξαιτίας της ματαίωσης των πτήσεων προς την χώρα μας.

Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει η ΠΟΕΤ είναι επιβεβλημένη, καλύπτει πέραν του καθαρά τουριστικού μέρους και του ανθρωπιστικού τομέα και ασφαλώς θα θεωρηθεί από την σύμμαχο χώρα ως μικρή έστω συνεισφορά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πλειονότητα των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτονται τη Χώρα μας είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης και πρέπει ο ΕΟΤ να τους παράσχει την απαραίτητη βοήθεια ώστε να νιώθουν ασφαλείς στην Χώρα μας η οποία πρέπει να αποδείξει στην Διεθνή Κοινότητα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια ένα crisis management.

Μην ξεχνάμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι σύντομα και πρέπει να δώσουμε μαθήματα ποιοτικής φιλοξενίας χωρίς τρομοκρατικούς κραδασμούς".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024