Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚλειστό το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την τρέχουσα τουριστική περίοδο
Ερώτηση Δραγασάκη

Κλειστό το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την τρέχουσα τουριστική περίοδο

Την ανησυχία των τουριστικών φορέων στο Ηράκλειο Κρήτης για τις καθυστερήσεις των εργασιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και τις συνέπειες της στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, μετέφερεχτες στον υπουργό Πολιτισμού […]

Την ανησυχία των τουριστικών φορέων στο Ηράκλειο Κρήτης για τις καθυστερήσεις των εργασιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και τις συνέπειες της στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, μετέφερε<...>χτες στον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Β΄Αθηνών του Συνασπισμού, κ. Γιάννης Δραγασάκης, με ακόμη μια ερώτηση του.

Όπως μάλιστα ανέφερε, “ο υπουργός Πολιτισμού σε επίσκεψη του τον Ιούλιο 2006 είχε διαβεβαιώσει ότι η παρουσίαση των εκθεμάτων θα οργανωθεί άμεσα, με παρουσίαση του σημαντικότερου μέρους των εκθεμάτων στο Γ΄ κτίριο του υπό κατασκευή μουσείου. Παρόλα αυτά, σήμερα, 8 μήνες μετά, ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα λειτουργήσει τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική περίοδος αρχίζει τον Απρίλιο – Μάιο“. “Όμως”, σημείωσε “και αυτό είναι αμφίβολο, αφού το παλαιό Μουσείο δεν έχει ακόμη αποδοθεί κενό στον εργολήπτη προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία του Μουσείου θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Αρκεί να αναφερθεί πως πέρσι κατά του μήνες Ιανουάριο – Ιούλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δέχτηκε 130.030 επισκέπτες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024