Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚρήτη: Η κρίση κτυπά και τον κοινωνικό τουρισμό
Μικρό ενδιαφέρον για τα δελτία κοινωνικού τουρισμού

Κρήτη: Η κρίση κτυπά και τον κοινωνικό τουρισμό

Μικρή ανταπόκριση φαίνεται να έχουν στην Κρήτη τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού τα οποία στόχευαν να τονώσουν τον εγχώριο τουρισμό.

Η τελευταία προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού για τόνωση του Κοινωνικού Τουρισμού φαίνεται να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ιδίως στην Κρήτη σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα.
Ενώ η διανομή των δελτίων για Κοινωνικό Τουρισμό ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου, μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαν δοθεί από το ΚΕΠ στο Ρέθυμνο περίπου 30. Τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού καλύπτουν μόνο τη διαμονή, η οποία μπορεί να κοστίζει από 2 έως 30 ευρώ, ανάλογα το ξενοδοχείο που θα επιλέξει κάποιος για να μείνει. Όμως φαίνεται πως οι Ρεθυμνιώτες με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα ακόμη και με το μικρότερο κόστος δεν επιλέγουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές ούτε με αυτόν τον τρόπο, σκεπτόμενοι προφανώς ότι θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για μετακίνηση, φαγητό και άλλα μικροέξοδα, τα οποία πια ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να τα καλύψει.

Παρόμοια και η κατάσταση στο Ηράκλειο όπου την πρώτη εβδομάδα δόθηκαν περίπου 100 τα δελτία κοινωνικού τουρισμού, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο από τα 76.200 εισιτήρια που έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΤ να διατεθούν, έχουν διατεθεί τα 18.000.

Στο μεταξύ μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων – του ΙΚΑ – δεν έχει τη δυνατότητα, ακόμη και αν θέλει, να προμηθευτεί δελτία κοινωνικού τουρισμού, αφού το πρόγραμμα δεν αφορά αυτούς, εκτός από τους αυτασφαλιζόμενους στο ΙΚΑ για λόγους συνταξιοδότησης. Δικαιούχοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές της Εργατικής Εστίας, εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ.) με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω Ταμεία ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ. Επίσης οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ και οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.1978 έως 31.12.2005). Μέχρι και πέρυσι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ προμηθεύονταν τα δελτία τους από την Εργατική Εστία, η οποία όμως έχει κλείσει και έτσι είναι άγνωστο αν θα διατεθούν εισιτήρια για τη μεγάλη αυτή κατηγορία ασφαλισμένων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024