Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη συμμετοχή παραγόντων του τουρισμού στην εκδήλωση του HATTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μεγάλη συμμετοχή παραγόντων του τουρισμού στην εκδήλωση του HATTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που ήταν αφιερωμένη στον οικοτουρισμό, η έκθεση τουριστικών υπηρεσιών παραδοσιακών προϊόντων & ειδών παραδοσιακής τέχνης με μουσική χορούς […]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που ήταν αφιερωμένη στον<...> οικοτουρισμό, η έκθεση τουριστικών υπηρεσιών παραδοσιακών προϊόντων & ειδών παραδοσιακής τέχνης με μουσική χορούς και δρώμενα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA<.>) υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Γ.Γ. Ισότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος βράβευσε τους Ολυμπιονίκες Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου καθώς και τον προπονητή τους κ. Τζέκο. Ο υπουργός τόνισε την σημασία προστασίας του περιβάλλοντος και το καθοριστικό ρόλο που παίζει στο τουρισμό. Επίσης κάλεσε τα τουριστικά γραφεία και τους τουριστικούς πράκτορες να συμμετάσχουν ενεργά στο άνοιγμα νέων αγορών τονίζοντας ότι μία από τις σημαντικότερες είναι αυτή του e-booking. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τα τουριστικά γραφεία μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα με τις άλλες επιχειρήσεις σε προγράμματα που επιχορηγούν επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες. “Επιλέξαμε να εντάξουμε τα τουριστικά γραφεία στο πρόγραμμα ‘επιχειρείτε ηλεκτρονικά’ “ ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Δ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι πολιτεία και επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατέψουν το περιβάλλον που αποτελεί ένα από τους θεμέλιους λίθους της τουριστικής δραστηριότητας τονίζοντας παράλληλα ότι στις προσπάθειες να προστατευθεί το περιβάλλον θα πρέπει να αποφευχθούν ακρότητες από οικολογικές οργανώσεις που αναστέλλουν την όποια τουριστική ανάδειξη περιοχών αφού αυτό μπορεί τελικά να αποβεί αρνητικότερο για την προστασία του από μια προσεκτική ανάπτυξη.

Ο υπεύθυνος τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Α. Λιάσκος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κάμψη που παρουσιάζει ο τουρισμός μας ως συνέπεια του τρομοκρατικού κτυπήματος στις ΗΠΑ και της διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Επίσης αναφέρθηκε στις διεθνείς πιέσεις που δέχεται ο τουρισμός της χώρας μας από την είσοδο νέων ανταγωνιστικών προορισμών αλλά και στις νέες διεθνείς τάσεις που αφορούν στο τουρισμό δραστηριοτήτων τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μακροχρόνιας στρατηγικής που θα λαμβάνει υπ όψιν της τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις υποδομές και τον διεθνή ανταγωνισμό.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γ.Γ. Ισότητας κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στη συμμετοχή στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, όπως ο οικοτουρισμός και ο αγροτουρισμός, των Γυναικείων Αγροτοτουριστικών Συνεταιρισμών, καθώς και στην συνεχή υποστήριξη και βοήθεια που τους παρέχεται για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παντακάς ανέφερε ότι η δημιουργία νέων επισκέψιμων χώρων πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δημιουργεί νέους τουριστικούς προορισμούς, ότι έχει δημιουργηθεί από το ΥΠ.ΠΟ. ομάδα για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και σημείωσε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με φορείς όπως ο ΗΑΤΤΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης “Μέτρου” διευκρινίζοντας ότι “μέτρο” στον Τουρισμό είναι ο άνθρωπος, η μη διατάραξη του φυσικού περιβάλλοντος, η χαρά του ταξιδιού και η απόλαυση του προορισμού με το σεβασμό στην προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τέλος ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιάννης Ευαγγέλου σημείωσε ότι η γιορτή αυτή είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι Έλληνες, σε κάθε περιοχή της χώρας, στη σημασία του τουρισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φυσικό περιβάλλον, το πολιτισμό και την παράδοση, να προβάλουμε την ανάγκη συμφιλίωσης του περιηγητή με το ευρύτερο περιβάλλον ώστε με σεβασμό να το απολαύσει και να όλοι να συνεργαστούμε με κοινό στόχο να παράγουμε και να προωθήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται την αξία του αυθεντικού, των τοπικών παραδόσεων, του πολιτισμού και της ιστορίας της κάθε περιοχής αλλά και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του γ.γ του WTO (Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού) Francesco Frangialli στον οποίο σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “ο οικοτουρισμός μπορεί να γίνει το καλύτερο εργαλείο για περιβαλλοντική εκπαίδευση, για μεγαλύτερη κατανόηση από το κοινό της ανάγκης να προστατεύονται εύθραυστα οικοσυστήματα, το φάρμακο για να σταματήσει η εγκατάλειψη των αγροτικών περιοχών και των παραδοσιακών χωριών. Αλλά τέτοιοι σκοποί μπορούν μόνο να επιτευχθούν δια μέσου συντονισμένου σχεδιασμού και προσπάθειας διαχείρισης και με κατάλληλα εποπτικά όργανα για να αποφευχθούν οι υπερβολές που διαπράττονται σε πιο συμβατικούς τουριστικούς προορισμούς.”

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χρ. Παπουτσής, βουλευτές, εκπρόσωποι τουριστικών, εμπορικών και άλλων φορέων, εκπρόσωποι του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024