Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέοι όροι δόμησης για την ιστορική συνοικία Χαλέπα στα Χανιά
Κάθε νέο κτίριο θα συνάδει με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής

Νέοι όροι δόμησης για την ιστορική συνοικία Χαλέπα στα Χανιά

Νέους όρους δόμησης για την ιστορική συνοικία της Χαλέπας, προωθεί η δημοτική αρχή των Χανίων με τη συνεργασία του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ήδη δόθηκαν οι σχετικές εγκρίσεις […]

Νέους όρους δόμησης για την ιστορική συνοικία της Χαλέπας, προωθεί η δημοτική αρχή των Χανίων με τη συνεργασία του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ήδη<...> δόθηκαν οι σχετικές εγκρίσεις από τους αρμοδίους φορείς, ώστε η τελική πρόταση να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνεται στο ΑΠΕ/ΜΠΕ στόχος του δήμου, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Aρης Παπαδογιάννης, είναι να προστατευτεί ο ιστορικός και αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της περιοχής που σήμερα, όπως υποστήριξε, αλλοιώνεται από άναρχα οικοδομήματα και καταπατήσεις. Έτσι, ο δήμος, υιοθετώντας πρόταση του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προχωρά άμεσα στην προώθηση των νέων όρων και στη θεσμοθέτηση τους μέσα από την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδογιάννη, “υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από όλους τους φορείς να προωθήσουμε αυτή τη θεσμοθέτηση, αυτό το προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να αναχαιτίσουμε τη δυσμενή εξέλιξη που έχουμε αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Χαλέπας, μια περιοχή που είναι γεμάτη από μνημεία”.

Το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, το ομώνυμο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών, το σπίτι του Πρίγκιπα Γεωργίου, το Γερμανικό Προξενείο είναι τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της Χαλέπας. Στόχος των τοπικών φορέων είναι όχι μόνο να τα διατηρήσουν αλλά να εξασφαλίσουν ότι κάθε νέο κτήριο που ανεγείρεται στην περιοχή θα συνάδει με τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. “Μέσα από αυτή τη μελέτη στοχεύουμε στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, στη θέσπιση ειδικών όρων δόμησης, μείωση δηλαδή στα ύψη των οικοδομών, χωρίς να περιορίζουμε τη δόμηση και δίδοντας βεβαίως κάποια ανταποδοτικά οφέλη, σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης κ. Αντώνης Πιτταριδάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ενέργειες ήπιες και λογικές που σήμερα πλέον είναι επιβεβλημένες με τη συνεργασία όλων να γίνουν. Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως είναι η κήρυξη της περιοχής των Ταμπακαριών όπου βρίσκονται παλιά βυρσοδεψεία, σε ιστορικό διατηρητέο σύνολο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024