Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣωµατείο Εκµίσθωσης ΕΙΧ µε Οδηγό Χανίων: Νοµικές ενέργειες για την προστασία των µελών του
Οδικές Μεταφορές

Σωµατείο Εκµίσθωσης ΕΙΧ µε Οδηγό Χανίων: Νοµικές ενέργειες για την προστασία των µελών του

Chania

Το Σωματείο λαμβάνει νομικά μέτρα για την προστασία των µελών του από το φαινόµενο της παράνοµης βεβαίωσης παραβάσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προστίµων από τα όργανα της ΟΕΠΤΑ.

Τις τελευταίες ηµέρες εξελίσσεται στα Χανιά ένα πρωτοφανές και απαράδεκτο κυνηγητό των επιχειρήσεων εκµίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό, από τα όργανα της Οµάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχηµάτων (ΟΕΠΤΑ), που ασκεί ελέγχους στο νοµό Χανίων, που έχει ως αποτέλεσµα την κατά συρροή παράνοµη βεβαίωση ανύπαρκτων παραβάσεων και την επιβολή σοβαρών διοικητικών κυρώσεων και υψηλών προστίµων στις επιχειρήσεις µέλη του Σωµατείου (Σ.Ε.Ε.Μ.Ο. Χανίων) , όπως συνέβη και σε άλλους δηµοφιλείς τουριστικούς προορισµούς της χώρας µας, µεταξύ των οποίων και ο νοµός Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό, και προκειµένου να προστατευτούν νοµικά οι επιχειρήσεις εκµίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό που είναι µέλη του Σωµατείου (Σ.Ε.Ε.Μ.Ο. Χανίων), το Σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νοµικές ενέργειες, αναθέτοντας την εκπροσώπηση του στο δικηγορικό γραφείο του ∆ρ. Ιωάννη Α. Γκιτσάκη, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, διδάκτορα διοικητικού
∆ικαίου και συµβούλου τουριστικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης→  Νομικές δυνατότητες επιχειρήσεων εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό

Ο ως άνω ∆ικηγόρος ανέλαβε, για λογαριασµό του Σ.Ε.Ε.Μ.Ο. Χανίων, σε πρώτη φάση:
  1. Τη σύνταξη σχετικής Αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Χανίων, ζητώντας την ποινική αξιολόγηση των ανωτέρω παράνοµων ενεργειών, καθώς και τη συνδροµή του για την άµεση παύση και την αποτροπή κάθε παράνοµης ενέργειας εκ µέρους των οργάνων της ΟΕΠΤΑ, σε βάρος των επιχειρήσεων εκµίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό που δραστηριοποιούνται στο νοµό Χανίων. Η Αναφορά αυτή κατατέθηκε σήµερα στον αρµόδιο εισαγγελέα από τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Ε.Μ.Ο. Χανίων κ.κ. Ιωάννη Τεκάκη και Εµµανουήλ Βασιλάκη.
  2. Τη σύνταξη σχετικού υποµνήµατος προς τους διοικητές της Τροχαίας Χανίων και της Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.). Το υπόµνηµα αυτό κατατέθηκε σήµερα από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σωµατείου, και τις επόµενες ηµέρες θα υποβληθεί και στην πολιτική ηγεσία του νοµού και του νησιού µας (περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δήµαρχο, βουλευτές κ.ά.).
  3. Τη σύνταξη πρότυπης µηνυτήριας αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Χανίων, η οποία θα διαµοιραστεί από το Σωµατείο προς όλα τα µέλη του και προς όλους τους οδηγούς Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, προκειµένου να προβαίνουν άµεσα στην κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς κατά κάθε εκλεκτικού οργάνου, το οποίο προβαίνει σε παράνοµη βεβαίωση παραβάσεων και σε παράνοµη επιβολή διοικητικών κυρώσεων και προστίµων σε βάρος Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό.

Σε δεύτερη φάση και αναλόγως των εξελίξεων, θα αποφασιστούν και περαιτέρω νοµικές ενέργειες ενώπιον όλων των αρµοδίων εθνικών και ευρωπαϊκών Αρχών και ∆ικαστηρίων.

Σηµειώνεται ότι οι επιχειρήσεις – µέλη του Σωµατείου δεν αξιώνουν ούτε προνοµιακή µεταχείριση ούτε τη µη εφαρµογή του νόµου ή τη µη τιµωρία των όποιων πραγµατικών παραβάσεων. Αξιώνουν την ισότιµη µεταχείριση από τα αρµόδια ελεγκτικά όργανα και την εφαρµογή του νόµου. Την τιµωρία µόνο των πραγµατικών παραβάσεων και όχι ανύπαρκτων παραβάσεων, οι οποίες “διαπιστώνονται” από τα ελεγκτικά όργανα σε βάρος των επιχειρήσεων εκµίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων µε οδηγό σε όλη την Επικράτεια, κατά την τρέχουσα θερινή τουριστική περίοδο, δίνοντας την αίσθηση ότι σκοπός της επιβολής τους δεν είναι η προστασία του δηµοσίου συµφέροντος, αλλά η εξυπηρέτηση συντεχνιακών συµφερόντων άλλης επαγγελµατικής οµάδας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024