Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει ολικής αλλαγής τονίζει η Επιτροπή Σωματείων Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Νησιωτικής Ελλάδος
Οδικές μεταφορές

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει ολικής αλλαγής τονίζει η Επιτροπή Σωματείων Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό Νησιωτικής Ελλάδος

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, η Επιτροπή Σωματείων Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. της Νησιωτικής Ελλάδας ζήτησε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση τουριστών και αντιμετωπίζοντας νομικά εμπόδια.

Σε συνάντηση της στο Υπουργείο Τουρισμού με το γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μύρωνα Φλουρή η Επιτροπή των Σωματείων Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με Οδηγό Νησιωτικής Ελλάδας παρέθεσε και ανέπτυξε τα θέματα που ταλανίζουν τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με Οδηγό.

Η επιτροπη που εκπροσωπεί τα Σωματεία Ρόδου, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης τόνισε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει ολικής αλλαγής καθώς θέτει ισχυρά εμπόδια στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του τουριστικού κοινού με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την καθολική προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Διαβάστε επίσηςΘέλουμε ή δεν θέλουμε τουρισμό πολυτελείας; – Γιατί τότε κατατρέχουμε τους επαγγελματίες που εξυπηρετούν τον τουρισμό πολυτελείας;

Δυστυχώς οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό που σηκώνουν αποδεδειγμένα μεγάλο βάρος των αναγκών των τουριστικών μεταφορών στη χώρα, αναγκάζονται να δραστηριοποιούνται στα πλαίσια ενός εντελώς παράλογου, δαιδαλώδους, σύνθετου και αντισυνταγματικού νομοθετικού πλαισίου. Ενός νομοθετικού πλαισίου που επ’ ουδενί δεν σχεδιάστηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, μη εναρμονίζοντας την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής μεταφοράς με τα σύγχρονα και διεθνή δεδομένα. Αποτέλεσμα αυτού να υφίσταται προβληματική η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των υψηλών αναγκών στη τουριστική μεταφορά και οι τουριστικές επιχειρήσεις που εκμισθώνουν Ε.Ι.Χ. με οδηγό να γίνονται αποδέκτες διαφορετικής ερμηνείας της νομοθεσίας και επιβολής αυθαίρετων προστίμων και κυρώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υπήρξε η δέσμευση εκ μέρους του γενικού γραμματέα κ. Φλουρή που δρα ως επισπεύδων συναρμόδιο Υπουργείο ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα ενέργειες και πρωτοβουλίες κυρίως προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ώστε να δοθούν λύσεις σε επίμαχα ζητήματα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν. Σε κάθε περίπτωση οι τουριστικές επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό της νησιωτικής Ελλάδας θα συνεχίσουν να διεκδικούν την οριστική και καθολική επίλυση των ζητημάτων δια της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου εξετάζοντας περιοδικά τις εξελίξεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024