Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Στόχος η Αττική να καταστεί τόπος προορισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Στόχος η Αττική να καταστεί τόπος προορισμού

Με το δήμαρχο Μοσχάτου, κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη, συναντήθηκε χτες το πρωί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησηςγια τη δημιουργία […]

Με το δήμαρχο Μοσχάτου, κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη, συναντήθηκε χτες το πρωί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης<...>για τη δημιουργία ενιαίου θαλάσσιου μετώπου στην παραλιακή. “Το μέτωπο προς τη θάλασσα είναι κυρίαρχο στοιχείο πολιτιστικό, αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας, πόλος έλξης για τους επισκέπτες όχι μόνο τους ξένους, τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όλους όσους απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την περιοχή μας” τόνισε σε δηλώσεις της η υπουργός.

“Η πρωτοβουλία μας” εξήγησε η υπουργός “αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος μαζί όπου αρχικώς είχαμε πει να ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ο Δήμαρχος Πειραιώς ζήτησε να ξεκινάει από το Μικρολίμανο και να καταλήγει με μία διαδρομή 35 χιλιομέτρων στη Βάρκιζα. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική παραλία και θα καταστήσουμε το παραλιακό μέτωπο ένα κέντρο ανάπτυξης όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής”. Δεκτή έκανε επίσης η κυρία Πετραλιά τη πρόταση του δήμου Μοσχάτου για την ανάπτυξη ποδηλατόδρομου μέσα στη πόλη του Μοσχάτου, καθώς υπάρχει ήδη σχετική μελέτη, η οποία θα ενταχθεί στο σχεδιασμό για τη διαδρομή 35 χιλιομέτρων ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.

Ειδικότερα για την Αττική, η κυρία Πετραλιά ανέφερε πως “είναι η ολιγότερο προνομιούχος απ’ τον τουρισμό και αυτό διότι η Αττική γενικότερα θεωρείται πέρασμα, δεν θεωρείται τόπος προορισμού. Αυτός είναι και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια. Να καταστήσουμε την Αττική τόπο προορισμού. Και το πιστεύω απόλυτα ότι ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος στην παραλία της Αττικής θα είναι ένας μεγάλος πόλος έλξης. Έχουμε αυτή τη μοναδικότητα του ήλιου και της θάλασσας. Αυτό όμως το μοναδικό μας προϊόν το εμπλουτίζουμε”.

“Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη γιατί στόχος και σκοπός είναι η ανάδειξη της περιοχής με στόχο πάντα το περιβάλλον και την καλύτερη ποιότητα της ζωής των κατοίκων” ανέφερε τέλος σε δηλώσεις της η κυρία Πετραλιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024