Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Ενέργειες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας

ΠΟΕΤ: Ενέργειες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας

Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον υπουργό Τύπου κ. Χρήστο Πρωτόπαππα, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, το υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Γεωργακόπουλο, τον […]

Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον υπουργό Τύπου<...> κ. Χρήστο Πρωτόπαππα, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, το υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Γεωργακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Δημήτριο Γεωργαράκη, τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Ιωάννη Πατέλλη, με θέμα ‘Ενέργειες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας’ τονίζεται ιδιαίτερα ότι διάφορα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων μαζικών ενημέρωσης επηρεάζουν τους τουρίστες αρνητικά και έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι ‘όπως γνωρίζετε ο τουρισμός είναι η πρώτη συναλλαγματοφόρα πηγή της χώρας μας, που εκτός της εισροής του ξένου συναλλάγματος, απασχολεί και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι όμως και ο τομέας που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας, προκειμένου να αποφεύγει και σε τελευταία ανάλυση να αφομοιώνει γεγονότα που δημιουργούν ιδιαίτερους κραδασμούς με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η χώρα μας δυστυχώς, έχει την παγκόσμια πρωτιά να μεγιστοποιεί δυσμενή γεγονότα μέσω του Τύπου και των Μ.Μ.Ε, τα οποία αναπαραγόμενα από τα ξένα Μ.Μ.Ε δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στην τουριστική εξέλιξη της χώρας, την οποία όχι μόνο αναστέλλουν αλλά τις περισσότερες φορές την οπισθοδρομούν.

Θα σας αναφέρουμε’ συνεχίζει η επιστολή ‘μόνο τρία από την πληθώρα των γεγονότων, τα οποία επέδρασαν άμεσα στην τουριστική κίνηση της χώρας. Πριν μερικά χρόνια, μια μεγάλης κυκλοφορίας απογευματινή εφημερίδα παρουσίαζε την πρώτη σελίδα της εντελώς μαύρη, με τίτλο ‘Η Αθήνα σήμερα’. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας, να αναπαραγάγουν το θέμα και εμμέσως πλην σαφώς να επηρεάζουν τους πολίτες τους, να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα.
Πριν μικρό σχετικό διάστημα, θα θυμόσαστε ασφαλώς, τι έγινε με το θέμα του ιού κοξάκι, τον οποίο τα Μ.Μ.Ε και ο Τύπος παρουσίαζαν ως τρομερή επιδημία. Παρέλκει να αναφέρουμε, ότι ακόμη και ταξιδιωτικές οδηγίες εναντίον της Ελλάδος εκδόθηκαν, με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικές ματαιώσεις που έπληξαν τον τουρισμό της χώρας μας.
Τελευταίο και σημαντικότατο πλήγμα δέχτηκε ο τουρισμός της χώρας μας, με τη διαρροή της εμπιστευτικής!!! Μελέτης Έλληνα σεισμολόγου, την οποία τα Μ.Μ.Ε επί ημέρες αναπαρήγαγαν, υπερκοντίζοντας το ένα το άλλο σε μεγαλοστομίες με άμεσο αποτέλεσμα να ειδοποιούμε από τους συνεργάτες μας tour operators του εξωτερικού, για το φόβο που έχει προκαλέσει η είδηση!!! στους πελάτες τους.
Κύριε Υπουργέ, ειλικρινά δε γνωρίζουμε μέχρι ποίου σημείου η υφιστάμενη δεοντολογία για τα Μ.Μ.Ε και τον Τύπο, επιτρέπει τη μεγιστοποίηση στοιχείων που προκαλούν πανικό, τόσο στον Ελληνικό πληθυσμό, όσο και στους επιθυμούντες να επισκεφτούν τη χώρα μας. Εκείνο που είναι όμως σίγουρο, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε του λοιπού να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες που στο όνομα της ακροαματικότητας ή της αναγνωσιμότητας έχουν ολέθριες επιπτώσεις για την οικονομία στη χώρα μας.

Δε γνωρίζουμε επίσης τον τρόπο, με το οποίο θα πειστούν τόσο οι καναλάρχες και ιδιοκτήτες των εφημερίδων, όσο και οι Έλληνες δημοσιογράφοι, ν’ αποφεύγουν τέτοιου είδους, επιτρέψτε μας την έκφραση, πυροτεχνήματα, προκειμένου να επιτύχουν ελάχιστη αύξηση της ακροαματικότητας και της αναγνωσιμότητας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους, για ένα όμως είμαστε σίγουροι ότι με την πείρα και τη σοβαρότητα που διαθέτετε, θα πράξετε ότι είναι δυνατό προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα.’

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024