Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Μακροχρόνιες οι επιπτώσεις στον τουρισμό από την απεργία των υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.

ΠΟΕΤ: Μακροχρόνιες οι επιπτώσεις στον τουρισμό από την απεργία των υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.

Επιστολή διαμαρτυρίας απηύθυνε στον υπουργό Πολιτισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) για την κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας από την απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου. Η […]

Επιστολή διαμαρτυρίας απηύθυνε στον υπουργό Πολιτισμού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>) για την κατάσταση που επικρατεί<...> στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας από την απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου.

Η ΠΟΕΤ επισημαίνει ότι τα γεγονότα αυτά δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική ικανότητα και την αξιοπιστία των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών με τους tour operators.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΠΟΕΤ αναφέρει:

"Επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου για προσωπική σας επέμβαση, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η απεργία στους αρχαιολογικούς χώρους, τη σκυτάλη της οποίας έλαβαν οι τεχνικοί υπάλληλοι του Υπουργείου σας.
Είναι λυπηρό, να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα, στο μέσον μιας προβληματικής τουριστικής περιόδου, τα οποία θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί εγκαίρως σε μια χώρα κατεξοχήν τουριστική, όταν μάλιστα οι ανταγωνίστριες γειτονικές χώρες καιροφυλαχτούν και διαρκώς αυξάνουν σε βάρος μας τον αριθμό των επισκεπτών τους.
Κύριε Υπουργέ σημειώστε, ότι οι επιπτώσεις από τέτοιου είδους γεγονότα, δεν προκαλούν παροδική μόνο φθορά στον τουρισμό μας, αλλά τα επακόλουθα τους συνεχίζουν να μας ακολουθούν για πολλά χρόνια και αυτό φαίνεται από τις διαπραγματεύσεις για την εκάστοτε επόμενη χρονιά με τους συναδέλφους μας tour operators του εξωτερικού, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο μας αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη καχυποψία σε ότι αφορά την φερεγγυότητα μας για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων προγραμμάτων.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση για την με κάθε τρόπο αναστολή των απεργιακών αυτών κινητοποιήσεων, οι οποίες αν συνεχίσουν θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα, και σε πολλές περιπτώσεις ακυρώσεις αφίξεων".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024