Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΥπερδιπλασιάσθηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρήσεων του ΕΟΤ

Υπερδιπλασιάσθηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρήσεων του ΕΟΤ

Υπερδιπλασιάσθηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρήσεων του ΕΟΤ, τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ με εντολή του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, οι έλεγχοι στην αγορά, […]

Υπερδιπλασιάσθηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρήσεων του ΕΟΤ, τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, ενώ με εντολή του προέδρου<...> του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, οι έλεγχοι στην αγορά, σε ολόκληρη τη χώρα, θα ενταθούν από τους Επιθεωρητές του Οργανισμού.

Οι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, σε χώρους που διακινούνται τουρίστες (λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ κτλ.) και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής, τον Ιούνιο έφθασαν τους 758, έναντι 356 τον Μάιο.

Αναλυτικά, βάσει των στοιχείων της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΤ, τα αποτελέσματα των ελέγχων, έχουν ως εξής: Κατά τον μήνα Ιούνιο, ελέγχθηκαν 377 ξενοδοχεία, σε τουριστικές περιοχές της χώρας. Τον προηγούμενο μήνα, είχαν ελεγχθεί 133 ξενοδοχεία. Από τους ελέγχους που έγιναν τον Ιούνιο διαπιστώθηκε ότι 108 ξενοδοχεία είχαν ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας. Από την άλλη πλευρά, υποδείχθηκαν βελτιώσεις σε 109 ξενοδοχεία, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 20, έγιναν συστάσεις σε 10 ξενοδοχεία και χορηγήθηκε ή ανανεώθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας σε 36 μονάδες. Τον προηγούμενο μήνα, από τα 133 ξενοδοχεία που είχαν ελεγχθεί, ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας είχαν 36, υποδείχθηκαν βελτιώσεις σε 66, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε 3, προτάθηκε ο υποβιβασμός κατηγορίας σε άλλα 3, ενώ χορηγήθηκε ή ανανεώθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας σε 12 ξενοδοχεία.
Στα γραφεία Γενικού Τουρισμού, τον Ιούνιο, έγιναν 77 έλεγχοι και βρέθηκαν ότι λειτουργούσαν ικανοποιητικά 40 επιχειρήσεις. Επιβλήθηκαν 2 διοικητικές κυρώσεις, σε 6 υποδείχθηκαν βελτιώσεις, και ανανεώθηκε το σήμα λειτουργίας σε 2. Τον Μάιο, είχαν ελεγχθεί 7 τουριστικά γραφεία.
Γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τον Ιούνιο, ελέγχθηκαν 60 έναντι 23 το Μάιο και βρέθηκαν με καλό λειτουργικό επίπεδο 30. Στα υπόλοιπα υποδείχθηκαν βελτιώσεις.
Στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, έγιναν 190 έλεγχοι το Ιούνιο, σε συνεργασία με την τουριστική αστυνομία. Υποβλήθηκαν μηνύσεις σε 22, υποδείχθηκαν βελτιώσεις σε 50 και βρέθηκαν με καλό επίπεδο 80. Στα υπόλοιπα έγιναν διάφορες συστάσεις. Τον προηγούμενο μήνα είχαν ελεγχθεί 84 επιχειρήσεις.
Οι έλεγχοι που έγιναν τον Ιούνιο σε 16 Campings, έδειξαν ότι 2 είχαν καλό λειτουργικό επίπεδο, υποδείχθηκαν βελτιώσεις σε 6, επιβλήθηκαν κυρώσεις σε3, ενώ χορηγήθηκε ή ανανεώθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας σε 4.
Όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πραγματοποιήθηκαν 30 έλεγχοι τον Ιούνιο και βρέθηκαν με καλό λειτουργικό επίπεδο, 21, ενώ υποδείχθηκαν βελτιώσεις σε 5 και επιβλήθηκε κύρωση σε ένα.
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και σε τουριστικά λεωφορεία. Κατά το μήνα Μάιο, που συνηθίζονται και οι σχολικές εκδρομές, έγιναν 18 έλεγχοι και βρέθηκαν όλα σχεδόν σε καλή λειτουργική κατάσταση.
Τουριστικά πλοιάρια ελέγχθηκαν 9 το Μάιο και βρέθηκαν ότι λειτουργούσαν καλώς.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι, έχει δοθεί εντολή, οι έλεγχοι να ενταθούν ακόμα περισσότερο τους μήνες της τουριστικής αιχμής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024