Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβλήματα στον τουρισμό του Ρεθύμνου και των νοτίων παραλίων της Κρήτης

Προβλήματα στον τουρισμό του Ρεθύμνου και των νοτίων παραλίων της Κρήτης

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι τουριστικοί επιχειρηματίες και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι για επιμήκυνση της περιόδου, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Όπως δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα της Κρήτης ‘Πατρίς’, ο πρόεδρος […]

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι τουριστικοί επιχειρηματίες και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι για επιμήκυνση της περιόδου, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά<…>.

Όπως δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα της Κρήτης ‘Πατρίς’, ο πρόεδρος των ξενοδόχων νοτίων παραλίων του νομού Ρεθύμνης<.> κ. Δημήτρης Hλιάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ‘Oνειρο ήταν και πάει’, και συνεχίζει ‘Πιστέψαμε ότι κάτι μπορεί να γίνει επειδή μας βοηθούσαν εκείνη την περίοδο και οι συγκυρίες. Kρίση στην Tουρκία, προβλήματα στα Bαλκάνια, μια σειρά από φλέγοντα πολιτικά ζητήματα που κάποτε όμως διευθετούνται. Eτσι μετά από μια απογοητευτική έναρξη τον Mάιο βρεθήκαμε και στα μέσα Iουνίου με πολλά κενά. Kαι το μέλλον δεν προβλέπεται ελπιδοφόρο. Kάτι φαίνεται να γίνεται τον Iούλιο και τον Aυγουστο. Ίσως να κινηθούμε κάπως και το Σεπτέμβριο. Mετά όμως τι γίνεται;’

Σε ερώτηση της εφημερίδα σχετικά με το αν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης, ο πρόεδρος απάντησε ότι ‘για να το καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα σε νέες βάσεις έχοντας με ειλικρίνεια επισημάνει τις αρνητικές πλευρές για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Kαι να μην πληρώσουμε πάλι οι ξενοδόχοι τις συνέπειες γιατί ως γνωστόν είμαστε ο μόνος κλάδος στο τουριστικό κύκλωμα που δέχεται πρώτος τις αρνητικές επιπτώσεις μιας δύσκολης περιόδου’.

Παρόλο που η νότια πλευρά της Κρήτης ‘διαθέτει απόλυτη γαλήνη, μακριά από αεροδρόμια και πολύβουα τουριστικά κέντρα, με μια φύση ειδυλλιακή, που σε καλεί να ηρεμήσεις και να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα, οι τουρίστες δεν μπορούν να απολαύσουν αυτό τον τόπο γιατί είναι μακριά από κέντρα βασικής εξυπηρέτησης. Στοιχίζει βλέπετε αυτή η επιθυμία από όποια πλευρά και να το δούμε’.

Στην επόμενη ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το ποιος φταίει, ο πρόεδρος απάντησε ότι ‘και εδώ πιστεύω ότι φταίνε οι συγκυρίες. Όταν γενικά πάσχει η οικονομική ζωή αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό φυσικά. Kαθένας σήμερα σκέπτεται τις διακοπές και απλώνεται όσο του επιτρέπει το βαλάντιό του. Aπαιτείται όμως και μια βελτίωση της υποδομής γιατί μπορεί να πληρώνει ο ξένος για να χαρεί τις ομορφιές της νότιας Kρήτης αλλά το πληρώνει και διαφορετικά αφού δεν υπάρχουν κοντά του τράπεζες και δεν του παρέχονται υπηρεσίες όπως στο κέντρο μιας πόλης’.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024