Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΣύσκεψη με τον δήμαρχο Ρεθύμνου για το στεγαστικό του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο
Μεταφορές

Σύσκεψη με τον δήμαρχο Ρεθύμνου για το στεγαστικό του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο

Εντατικοποιήθηκαν οι συζητήσεις για το στεγαστικό ζήτημα του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την χωροθέτηση στο πολεοδομικό σχέδιο.

Το στεγαστικό ζήτημα του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο και η διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την οριστική επίλυση του, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που έγινε το μεσημέρι στο δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Ρεθύμνου, κ. Γιώργου Μαρινάκη και του προέδρου και του αντιπροέδρου της «ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε.», κ.κ. Γιάννη Καψανάκη και Γιώργου Χατζηδάκη, αντίστοιχα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, καθώς εξαρχής και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την διάθεσή τους για μια εποικοδομητική συνεργασία ούτως ώστε να επιτευχθεί η μεταστέγαση του ΚΤΕΛ από το δημοτικό οικόπεδο της οδού Κεφαλογιάννηδων που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, σε άλλο σημείο της πόλης.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Καψανάκης, το ζητούμενο είναι το νέο σημείο στο οποίο θα χωροθετηθεί το ΚΤΕΛ να είναι ένας χώρος άμεσα προσβάσιμος και ασφαλής για το επιβατικό κοινό, χωρίς να επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η πόλη.

Έτσι, με αφορμή τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου Ρεθύμνου στον χώρο που στεγάζεται σήμερα το ΚΤΕΛ, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν εξίσου ταχύτατα και τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε με την επικείμενη αναθεώρηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχέδιου (Τ.Π.Σ.), να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την οριστική χωροθέτηση του ΚΤΕΛ σε άλλο σημείο.

Επίσης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου ζήτησε από την διοίκηση του ΚΤΕΛ να συνεργαστούν άμεσα οι τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την εξεύρεση της κατάλληλης, τεχνικά, λύσης, που θα συμβάλει στην οριστική διευθέτηση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ο νομικός σύμβουλος της Εταιρίας, κ. Βασίλης Δασκαλάκης, ο μηχανικός της Εταιρίας, κ. Πολύδωρος Κουτσουδάκης και ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, κ. Ηλίας Μοσχάκης, ενώ από την πλευρά του Δήμου Ρεθύμνου συμμετείχε ο μηχανικός και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, κ. Στέλιος Ξεζωνάκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024