Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕντατικές προσπάθειες για την ασφάλεια του φαραγγιού του Κοτσιφού στην Κρήτη
Περιπατητικός τουρισμός

Εντατικές προσπάθειες για την ασφάλεια του φαραγγιού του Κοτσιφού στην Κρήτη

Στην Κρήτη, προχωρούν εργασίες αντιμετώπισης βραχοπτώσεων στο Φαράγγι του Κοτσιφού, με στόχο την ασφαλή διέλευση και προστασία πολιτών.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης συζητήθηκε το θέμα της κατολίσθησης στο Φαράγγι του Κοτσιφού, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για το οποίο κατατέθηκε και σχετική επερώτηση από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ρεθύμνης, κ. Ευαγγελία Δερμιτζάκη – Ουρανού.

Συνοπτικά, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακή Ενότητας Ρεθύμνης ανέφερε σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων στο Φαράγγι του Κοτσιφού, ότι η περιοχή, ιστορικά είναι επιβαρυμένη με τέτοια φαινόμενα. Έχουν γίνει πολυάριθμες παρεμβάσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πολιτών. Η πρόσφατη απόφαση για την εκπόνηση μελέτης “Αντιμετώπισης Βραχοπτώσεων” με προϋπολογισμό 59.999,04 € (χωρίς ΦΠΑ), ανατέθηκε στην εταιρεία «Γεωτεχνική Περιβαλλοντική Α.Ε.», προσδοκώντας στην ασφαλή διέλευση και προστασία της περιοχής.

Οι εργασίες περιελάμβαναν τοπογραφικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές και στατικές μελέτες, καθώς και εκτεταμένες αναλύσεις για την αξιολόγηση και πρόταση αντιμετωπίσεων. Παρά τις προσπάθειες, οι εργασίες αντιμετώπισης δεν ήταν επαρκείς για τη συγκράτηση μεγάλων βραχοτεμαχίων, κάτι που κατέστησε σαφές την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και προσεκτικό σχεδιασμό αντιμετωπίσεων στο μέλλον. Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ετοιμάζει ήδη μια νέα μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση της οδού, δείχνοντας τη δέσμευση των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι παραπάνω εργασίες είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου. Η σύμβαση του έργου δεν έχει ολοκληρωθεί, ως εκ τούτου το έργο δεν έχει παραληφθεί.

Η υπηρεσία ήδη μεριμνά για τη σύνταξη νέας μελέτης αποκατάστασης της οδού και γίνονται μετρήσεις για την αποτύπωση της νέας κατάστασης με τη συνδρομή του μελετητή και τεχνικού συμβούλου».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024