Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣπηλιωτόπουλος: Τεράστια ευκαιρία για δημιουργία υποδομών στη Θεσσαλία
Μεσογειακοί Αγώνες

Σπηλιωτόπουλος: Τεράστια ευκαιρία για δημιουργία υποδομών στη Θεσσαλία

Τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα να είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Λάρισα και ο Βόλος, ο τόπος που θα υποδεχθεί τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013…

Τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα να είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Λάρισα και ο Βόλος, ο τόπος που θα υποδεχθεί<...>τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος.

“Με τους Μεσογειακούς Αγώνες” επεσήμανε “δημιουργείται μία τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία υποδομών προκειμένου να επέλθει η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Θεσσαλίας και της Ελλάδος γενικότερα. Και βέβαια, με τους Μεσογειακούς Αγώνες έχουμε την δυνατότητα ως χώρα, για άλλη μία φορά, να συνεχίσουμε το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων και να δείξουμε ότι η χώρα μας είναι μία χώρα φιλόξενη, μία χώρα σύγχρονη, μοντέρνα, ελκυστική, μία χώρα που μέσα από τις πολλές αντιθέσεις και τις διαφορετικότητές της αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης προς εξερεύνηση από πάρα πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι, αφού μας δουν, θέλουν να ξαναέρθουν να μας ξαναεπισκεφτούν”.

“Η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από τη χώρα μας είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους μας και από την πρώτη στιγμή ήμασταν βέβαιοι ότι θα επιτύχουμε” πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. “ΓιΆ αυτό άλλωστε”, κατέληξε “και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης χρηματοδότησε την προσπάθεια για την διεκδίκηση των Αγώνων, γιατί ήταν βέβαιο εξαρχής ότι η υπόθεση αυτή αφορά την Ελλάδα. Είναι μία υπόθεση που όλοι και όλες μαζί θα την κερδίζαμε. Και πράγματι την κερδίσαμε, γιατί συνενώσαμε δυνάμεις και προσπάθειες”.

Λιάπης: Θα κερδίσουμε και αυτό το μεγάλο στοίχημα

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Ισίδωρο Κούβελο και σε όλους τους συντελεστές, που αγωνίστηκαν για την ανάληψη των Αγώνων από τις ελληνικές πόλεις (Λάρισα και Βόλος) εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης.

“Η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων αναδεικνύει ότι η Ελλάδα αξιοποιεί την πλούσια κληρονομιά που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Συνεχίζει, διεκδικεί δυναμικά και εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αποδείξαμε ότι όταν δουλεύουμε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η διοργάνωση αυτή κάνει πράξη και στον αθλητισμό τη δέσμευση της Κυβέρνησης για προτεραιότητα στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτού του -διεθνούς εμβέλειας- αθλητικού εγχειρήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε και αυτό το μεγάλο στοίχημα” δήλωσε σχετικά ο υπουργός Πολιτισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024