Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο 8% η πτώση της τουριστικής θερινής κίνησης στην Πιερία
Μειωμένη η τουριστική κίνηση στην Πιερία

Στο 8% η πτώση της τουριστικής θερινής κίνησης στην Πιερία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Γιώργο Μπούρο, οι τουρίστες προτίμησαν και φέτος, σε μεγάλο ποσοστό την περιοχή, περιορίζοντας τελικά τις απώλειες στο 8%. Όπως αναφέρει το […]

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Γιώργο Μπούρο, οι τουρίστες προτίμησαν και φέτος, σε<...> μεγάλο ποσοστό την περιοχή, περιορίζοντας τελικά τις απώλειες στο 8%. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και η “Καθημερινή”, ο ίδιος δήλωσε: “ευτυχώς, οι ξενοδόχοι της Πιερίας δεν υπέκυψαν στις δυσοίωνες εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων, και έτσι, διατηρώντας την ποιότητα των υπηρεσιών τους σε υψηλά επίπεδα, βγήκαν νικητές, εν μέσω μάλιστα και της παγκόσμιας οικονομικής κρίση”. Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν δεν καταγραφόταν η σημαντική μείωση 20% στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενδέχεται η θερινή σεζόν να έκλεινε στα περυσινά επίπεδα.

Ο κ. Μπούρος διευκρίνισε ότι, οι μήνες Μάιος και Ιούνιος απέδωσαν σημαντικούς καρπούς στους ξενοδόχους της περιοχής, με τις πληρότητες στα μεγάλα συγκροτήματα να φθάνουν το 80% και στα μικρά να μην πέφτουν κάτω του 60%. Το διάστημα που ακολούθησε μετά το άσχημο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, οι πληρότητες στα μεγάλα συγκροτήματα έφθαναν ως και 100%, ενώ στα μικρά κινήθηκαν από 50% ως και 80%. Αναφορικά με τον τζίρο, ο κ. Μπούρος επισήμανε ότι καταγράφηκε μειωμένος σε ποσοστό 12%-15%, γεγονός που απέδωσε στο ότι οι ξενοδόχοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.

Σχετικά με την εθνική ταυτότητα των τουριστών που επισκέφθηκαν, φέτος, την Πιερία, ο πρόεδρος τόνισε ότι, σημαντικά αυξημένη, σε ποσοστό άνω του 50%, καταγράφηκε η εισροή Βουλγάρων στην περιοχή, ενώ με ποσοστά ανόδου +30% και +10% ακολούθησαν Σέρβοι και Ρώσοι. Στον αντίποδα, λιγότεροι, σε ποσοστό 15%, καταγράφηκαν οι τουρίστες στην περιοχή από τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ η απουσία Ούγγρων, σε ποσοστό άνω του 30%, ήταν μια εξέλιξη που προβλημάτισε τους ντόπιους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024