Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπεγράφη το Καταστατικό του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Υπεγράφη το Καταστατικό του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη, 9 Απριλίου, το Καταστατικό του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος – Σ.Ε.ΑΓ.Ε από εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτουρισμού από όσες περιφέρειεςέχουν συστήσει […]

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη, 9 Απριλίου, το Καταστατικό του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος – Σ.Ε.ΑΓ.Ε από εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτουρισμού από όσες περιφέρειες<...>έχουν συστήσει συνδικαλιστικές δομές των επιχειρηματιών Αγροτουρισμού.

Ως επιχειρηματίας αγροτουρισμού ορίζεται από την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ (την ομάδα προβληματισμού για τον αγροτουρισμό) όποιος έχει ισχυρή σύνδεση με την τοπική κοινωνία και γη και λειτουργεί τουλάχιστον δύο μορφές από τις επιχειρήσεις αγροτουρισμού. Αγροτουριστικές επιχειρήσεις είναι οι παραδοσιακοί ξενώνες, τα καφενεία και ταβέρνες με παραδοσιακή γαστρονομία, τα εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα), τα εκθετήρια πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, τα επισκέψιμα αγροκτήματα και οι οργανωτές δραστηριοτήτων (μαθήματα μαγειρικής, ιππασία, αγροτικές ασχολίες, μαθήματα παραδοσιακών επαγγελμάτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, περιηγήσεις, τοπικά πανηγύρια κτλ.).

Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτουρισμού, επέλεξαν δεκατριμελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία ανέθεσαν να προβεί στις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την αναγνώριση του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος. Τα μέλη της δεκατριμελούς προσωρινής διοικούσας Επιτροπής είναι:


  1. Πρόεδρος Φραντζεσκάκης Νίκος, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης

  2. Αντιπρόεδρος Μεταξάτος Παναγής, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων

  3. Γεν. Γραμμ. Μιχαηλίδης Δημήτριος, Ένωση Αγροτουρισμού Κεν. Μακεδονίας

  4. Ειδική Γραμματέας Μηλιαράκη Κορίννα, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης

  5. Ταμίας Βασιλείου Θεόδωρος, Ένωση Αγροτουρισμού Δυτ. Μακεδονίας

  6. Δημάτης Αθανάσιος, Ένωση Αγροτουρισμού Κεν. Μακεδονίας

  7. Τόρτοκας Aνθιμος, Ένωση Αγροτουρισμού Δυτ. Μακεδονίας

  8. Μαρίνης Σωτήρης, Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου

  9. Νίκα Βασιλική, Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου

  10. Καραβασίλη Σταυρούλα, Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου

  11. Παπάς Κωνσταντίνος, Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου

  12. Γούργουρας Αναστάσιος, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης

  13. Βλάσσης Κωνσταντίνος, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής συντονίζονται από πενταμελή εκτελεστική γραμματεία που αποτελείται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό και Ειδικό Γραμματέα και Ταμία.

Επίσης στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων 114 επιχειρηματίες του αγροτουρισμού και άλλοι ενδιαφερόμενοι, με την υποστήριξη της Νομαρχίας Χανίων, της Αναπτυξιακής Χανίων και του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) συζήτησαν για τις εμπειρίες και τα παραδείγματα ποιοτικών χαρακτηριστικών αγροτουριστικών επιχειρήσεων από την Κύπρο, την Βουλγαρία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και βέβαια από την Ελλάδα, από τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, `Αρτας, Ημαθίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Σερρών, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και βέβαια Χανίων.

Στην ημερίδα παρέστη και μίλησε για όσα έχουν σχέση με τον αγροτουρισμό ο Γενικός Γραμματέας ΥΤΑ κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης. Τους παριστάμενους καλoσώρισε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης κα Κορίνα Μηλιαράκη και ο πρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Νίκος Φραντζεσκάκης, ενώ χαιρετισμό έστειλαν οι Ευρωβουλευτές κ. Ι. Γκλαβάκης και κα Μ. Ματσούκα, οι βουλευτές Σκουλάκης Μανώλης, Νικηφοράκης Στυλιανός, Αλαβάνος Αλέκος, Παπανδρέου Βάσω, Μανώλης Στρατάκης, Κων/νος Μπαντουβάς, Κων/νος Γκιουλέκας, Μαρία Σκαφνάκη και Πλακιωτάκης Γιάννης (Υφυπουργός Εθνικής `Αμυνας). Επίσης η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της με την παρουσία του αντινομάρχη κ. Σπανουδάκη και των δημάρχων Βάμου, Ανωγείων, Κολυβαρίων, Ρούβα και Επισκοπής. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Δυτικής Κρήτης κ. Α. Λιοδάκης.

Τις εργασίες παρακολούθησε με πολύ προσοχή ο υπεύθυνος των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο ΥΤΑ κ. Γιάννης Δημητριάδης. Το απόγευμα, στην πολύπλευρη συνάντηση προστέθηκε ο κ. Δημήτρης Κάρναβος επικεφαλής της τεθείσας υπό εκκαθάριση εν λειτουργία Αγροτουριστικής ΑΕ.

Στις 3 Ιουνίου 2008 ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος ξεκινά προσυνεδριακές εκδηλώσεις με πρώτο θέμα τις προδιαγραφές περιβάλλοντος-Χωροταξίας, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν προσυνεδριακές εκδηλώσεις με θέματα τις προδιαγραφές άμιλλας, αρχιτεκτονικής, εξοπλισμού, υπηρεσιών, γαστρονομίας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024